Συνεχίζονται οι παραστάσεις – Ξεκινάει το Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος

Με τρεις διαφορετικές κωμωδίες και μία παράσταση για παιδιά να εναλλάσσονται επί σκηνής, ξεκίνησε η νέα θεατρική περίοδος στο Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας.

Το πρόγραμμα:

Κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ στις 20:30΄

«Η Τελετή», κωμωδία του Παύλου Μάτεσι. Σκηνοθεσία: Άκης Τσονίδης, σκηνικά: Νίκος Πατούνας, κοστούμια: συλλογική εργασία της ομάδας. Παίζουν: Γεωργία Αδάμ, Ιορδάνης Βροχίδης, Ειρήνη Γιαχούδη, Ειρήνη Δελημύτη, Άγης Ζώτος, Αργυρώ Καραβά, Αργυρώ Καρλιώτη, Δέσποινα Μιχαηλίδη, Άννα Πατούνα, Χρυσή Λυμπερίδου.


Κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ στις 20:30΄

«Η παράσταση συνεχίζεται» ή «Ένας στυγερός φόνος», κωμωδία του Ρικ Άμποτ. Σκηνοθεσία: Άκης Τσονίδης, σκηνικά: Νίκος Πατούνας, πρωτότυπη μουσική: Αργύρης Δεβετζής, κοστούμια: συλλογική εργασία της ομάδας. Παίζουν: Χρήστος Βενετίδης, Κώστας Γούργουλης, Ειρήνη Δελημύτη, Λίτσα Διάκα, Τζένη Κατικαρίδου, Ανδρέας Μαχαίρας, Δέσποινα Μιχαηλίδη, Σπύρος Μπεκατώρος, Νίκος Πατούνας, Αλέξανδρος Σουβατζόγλου, Μαριτίνα Χλειονάκη και ο Άκης Τσονίδης.

 

Κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ στις 20:30΄

«Δεν πληρώνω – Δεν πληρώνω», κωμωδία του Ντάριο Φο. Σκηνοθεσία: Άκης Τσονίδης, Σκηνικά – Κοστούμια: Νίκος Πατούνας. Διανομή: Αντωνία: Ιωάννα Μουτουσίδου, Μαργαρίτα: Αλεξάνδρα Τουλούμπα, Τζοβάνι: Άκης Τσονίδης, Καραμπινιέρος: Τόλης Τσακιρίδης, Λουΐτζι: Νίκος Πατούνας, Γέρος: Κώστας Γούργουλης.

…και Θέατρο για Παιδιά:

Κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ πρωί στις 11:30΄

«Σταματήστε τη Γη να κατέβω» της Κέλλυς Σταμουλάκη, με μουσική Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Σκηνοθεσία: Άκης Τσονίδης, σκηνικά-κοστούμια: Νίκος Πατούνας. Παίζουν: Γεωργία Αδάμ, Ζήνα Αλεξανδρίδου, Χρήστος Βενετίδης, Ιορδάνης Βροχίδης, Ειρήνη Γιαχούδη, Άγης Ζώτος, Τζένη Κατικαρίδου, Μαργαρίτα Κεφαλά, Μαρία Κουντουρά, Σπύρος Μπεκατώρος, Παναγιώτης Μωρικίδης, Αννέτα Τριανταφύλλου, Κατερίνα Τσαδήμα, Κατερίνα Ψυλλίδου.

 

Γενική είσοδος: 9 €. Μαθητικό/φοιτητικό: 6 €. Στην παράσταση για παιδιά γενική είσοδος: 6 €. Ισχύουν Εισιτήρια Εργατικής Εστίας.

—————–

Κρατήσεις Θέσεων: τηλ. 2552026210 (ταμείο) & 2552028280 (γραφείο)

 

Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος

Με τον ηθοποιό Αντώνη Θεοδωρακόπουλο

Εντωμεταξύ ξεκινάει και η λειτουργία του Εργαστηρίου Αρχαίου Δράματος υπό την καθοδήγηση του ηθοποιού Αντώνη Θεοδωρακόπουλου, με αντικείμενο μελέτης την «Ορέστεια» του Αισχύλου. Το Εργαστήρι πραγματοποιείται δωρεάν για τους συμμετέχοντες και καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να παραβρεθούν στην πρώτη συνάντηση που θα γίνει την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ στο Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ.

Το Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2007 οπότε και παρουσιάστηκαν οι «Χοηφόροι» του Αισχύλου (μετάφραση Κ.Χ. Μύρη) σε διδασκαλία-σκηνοθεσία του Αντώνη Θεοδωρακόπουλου, πρωτότυπη μουσική του Βασίλη Δημητρίου, εικαστική επιμέλεια και χορογραφίες του Άκη Τσονίδη. Φέτος προστίθενται στη μελέτη και οι «Ευμενίδες», με στόχο την παρουσίαση μίας ενιαίας παράστασης («Χοηφόροι» και «Ευμενίδες») τον Ιούνιο του 2012.

2 Σχόλια

Καλή σας μέρα. Παρακαλώ, θα επιθυμούσα, άν γίνεται να με ενημερώνετε για τα νέα του Διόνυσου μεσω του mail μου. Θα ήθελα να πληροφορηθώ άν το πρόγραμμα του αρχαίου δράματος θα λειτουργήσει και στο Διδυμότειχο στα πλαίσια του ΘΕΑ-ΣΥ. Ευχαριστώ. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες.

11.28.11

Γεια σας. Δυστυχώς δεν υπάρχει φόρμα για αυτόματη ενημέρωση μέσω μέιλ, μπορώ όμως να σας προσθέσεω στη λίστα με τα μ.μ.ε. για να λαμβάνετε τα δελτία τύπου μας.
Σχετικά με το Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος στο πλαίσιο του ΘΕΑ.ΣΥ. στο Διδυμότειχο, απ’ ό,τι άκουσα στην ιδρυτική συνάντηση, προγραμματίζεται κάποια συνεργασία με τον κ. Θεοδωρακόπουλο και εκεί. Καλό θα είναι όμως να ρωτήσετε για ακριβέστερες πληροφορίες τους ανθρώπους του ΘΕΑ.ΣΥ.

Ευχαριστούμε για τις ευχές!
Νίκος Πατούνας

Πείτε μας την γνώμη σας

* Το όνομα, το email και το σχόλιο είναι υποχρεωτικά.

Εισαγωγικό Σημείωμα

Στη Νέα Ορεστιάδα, από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας που αρχικά δημιουργήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης και από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 αποτελούσε τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας. Στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 2004) οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, προχώρησαν σε νέες δημιουργικές κινήσεις ιδρύοντας τον ΔΙΟΝΥΣΟ, που με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα την πόλη της Ν. Ορεστιάδας, αναπτύσσει την πρότυπη και πολύπλευρη δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση κυρίως μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά. Φυσικά το υπάρχον Θεατρικό Εργαστήρι της Ν. Ορεστιάδας αποτελεί το "θεμέλιο λίθο" στη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Αρχείο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…

Η νέα σελίδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Ενημερώνεται συνεχώς με νέα για τη δραστηριότητα και τις παραστάσεις. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και με αρχειακό υλικό από την ιστορία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Παλαιότερα θέματα στο... πρώην blog