Όλες οι πληροφορίες για το 14ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας

Η Καρδιά του Ερασιτεχνικού Θεάτρου χτυπάει δυνατά για 14η συνεχή χρονιά στη Νέα Ορεστιάδα Έβρου

Δεκατέσσερα χρόνια συμπληρώνει φέτος το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διοργανώνεται στη βορειότερη και νεότερη πόλη της Ελλάδας, τη Νέα Ορεστιάδα Έβρου, όπου το Γκατζολάκι συνεχίζει να τρυπώνει τη μουσούδα του παντού, να πεισμώνει, να αισιοδοξεί, να χαμογελά, να ελπίζει και να καλεί τον κόσμο σε… θεατρική εξέγερση!

Έτσι, από την Κυριακή 1 έως και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013, διοργανώνεται το 14ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας με ένα πλούσιο πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων από όλη την Ελλάδα. Οι ερασιτεχνικοί θίασοι φτάνουν στον ακριτικό Έβρο για να λάβουν μέρος σε έναν θεατρικό διαγωνισμό που στόχο έχει την ανάδειξη του καλού Ερασιτεχνικού Θεάτρου και τη συνεχή βελτίωση του καλλιτεχνικού αποτελέσματος όλων αυτών που, χωρίς οικονομικές απολαβές αλλά με κατάθεση ψυχής, αφιερώνουν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής τους στο Θέατρο.

Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου το τιμώμενο πρόσωπο του φετινού Φεστιβάλ

Το 14ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας τιμά φέτος μια ξεχωριστή προσωπικότητα της Υποκριτικής Τέχνης, την ταλαντούχα δημοφιλή ηθοποιό Μίρκα Παπακωνσταντίνου. Η αγαπημένη ηθοποιός θα παραβρεθεί στην Έναρξη του Φεστιβάλ, την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, όπου θα τιμηθεί από τους διοργανωτές σε ένα ειδικό αφιέρωμα που της ετοιμάζουν. Βραβευμένη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης («Οι δρόμοι της αγάπης είναι νυχτερινοί», 1981, Βραβείο Ερμηνείας Α΄ Γυναικείου Ρόλου) και στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού (Αθηνόραμα, «…Με τη σιωπή», 2007, Βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου), η Μίρκα Παπακωνσταντίνου συνεχίζει με ιδιαίτερα μελετημένα βήματα τη σημαντική πορεία της στην Τέχνη, αποδεικνύοντας συνεχώς ότι λατρεύει να ισορροπεί μεταξύ ακραίων χαρακτήρων, όπως πρόσφατα από τον επιθεωρησιακό… «Λέλο Βενιζέλο» έως τη «Μάρθα» στο «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ».

Η Κριτική Επιτροπή

Και φέτος εξαιρετικά σημαντικές προσωπικότητες του θεατρικού χώρου θα βρεθούν στη Νέα Ορεστιάδα ως μέλη της Κριτικής Επιτροπής που θα αξιολογήσει τις διαγωνιζόμενες παραστάσεις και θα διανείμει τα βραβεία. Πρόκειται για τους ηθοποιούς (αλφαβητικά):

Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Ελένη Κρίτα, Ντίνα Κώνστα, Νεφέλη Ορφανού, Σπύρος Φωκάς

Η πολύτιμη εμπειρία τους, η αδιαμφισβήτητη αγάπη τους για το θέατρο και η καλλιτεχνική τους συνέπεια, αποτελούν ισχυρά εχέγγυα για τη σωστή τους κρίση απέναντι στην ευαίσθητη ερασιτεχνική θεατρική δημιουργία.

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει, όπως κάθε χρόνο, ο Αλέξης Κωστάλας.

 

 

Το Πρόγραμμα

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ορεστιάδας, ώρα 9 μ.μ.

(σε περίπτωση κακοκαιρίας στο “Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ”)

ΚΥΡΙΑΚΗ 1/9

– Τελετή Έναρξης.

– Θεατρική παράσταση εκτός συναγωνισμού: “ο Μπακαλόγατος” ή “της Κακομοίρας” των Χ. & Γ. Γιαννακόπουλου, από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ

– Τιμητικό Αφιέρωμα στη Μίρκα Παπακωνσταντίνου

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 2/9

Θεατρική Ομάδα “ΑΣΤΕΓΟΙ” Μυτιλήνης: “Το Αυγό” του Φελισιέν Μαρσώ (μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης)

 

ΤΡΙΤΗ 3/9

“Το Μικρό Θέατρο” Αγρινίου: “Θα σε πάρει ο δρόμος” του Σάκη Σερέφα

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 4/9

Φιλοπρόοδος Όμιλος Καρδαμύλων Χίου: “Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός” των Θ. Παπαθανασίου – Μ. Ρέππα

 

ΠΕΜΠΤΗ 5/9

“Θεατροδρόμιο” Κοζάνης: “Η νύχτα των μυστικών” του Γκαμπριέλ Αρούτ (μετάφραση: Κώστας Ιωαννίδης)

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/9

Θεατρική Ομάδα Πυλαίας Θεσσαλονίκης: “Αρτούρο Ούι” του Μπέρτολτ Μπρεχτ (μετάφραση: Κώστας Σταματίου)

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 7/9

Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας – Μακρακώμης (Θ.Ε.Σ.ΜΑ.): “Βίκτωρ” ή “Τα παιδιά στην εξουσία” του Ροζέ Βιτράκ (μετάφραση: Αλέξανδρος Κοέν)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 8/9

– Τελετή Λήξης με ένα ειδικό αφιέρωμα στο θέατρο – παράσταση Χοροθεάτρου, από την Ομάδα Χορού BALLETTAN σε χορογραφία Γιάννη Μαργαρώνη, με τη συμμετοχή ερασιτεχνών ηθοποιών του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ.

– Θεατρική παράσταση από το Εφηβικό Τμήμα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ με δύο μονόπρακτα: “Προς Κατεδάφιση” του Τ. Ουΐλιαμς και “Το Πανηγύρι” του Ζ. Κοκτώ

– Απονομή Βραβείων

 

———————————————————————————————–

Διοργάνωση: ΔΙΟΝΥΣΟΣ Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας

σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, το Δήμο Ορεστιάδας και τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο.

 

Πληροφορίες: ΔΙΟΝΥΣΟΣ | τ. 2552028280, mail@dionysos-net.gr, www.dionysos-net.gr

Ένα σχόλιο

Καλησπέρα κατ αρχήν σας εύχομαι καλή επιτυχία. Θεωρώ πως θα ήταν καλό να ανακοινώνονται οι ομάδες που έστειλαν αιτήσεις για να ξέρουμε αν τις έχεται λάβει. Και πάλι καλή επιτυχία…..

Πείτε μας την γνώμη σας

* Το όνομα, το email και το σχόλιο είναι υποχρεωτικά.

Εισαγωγικό Σημείωμα

Στη Νέα Ορεστιάδα, από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας που αρχικά δημιουργήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης και από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 αποτελούσε τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας. Στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 2004) οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, προχώρησαν σε νέες δημιουργικές κινήσεις ιδρύοντας τον ΔΙΟΝΥΣΟ, που με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα την πόλη της Ν. Ορεστιάδας, αναπτύσσει την πρότυπη και πολύπλευρη δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση κυρίως μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά. Φυσικά το υπάρχον Θεατρικό Εργαστήρι της Ν. Ορεστιάδας αποτελεί το "θεμέλιο λίθο" στη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Αρχείο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…

Η νέα σελίδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Ενημερώνεται συνεχώς με νέα για τη δραστηριότητα και τις παραστάσεις. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και με αρχειακό υλικό από την ιστορία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Παλαιότερα θέματα στο... πρώην blog