Γιορτινές παραστάσεις με την «Χαρτοπαίχτρα» στο ΔΙΟΝΥΣΟ

Η Κεντρική Σκηνή του ΔΙΟΝΥΣΟΥ παρουσιάζει τη “Χαρτοπαίχτρα” τα Σαββατοκύριακα του Δεκέμβρη και στις γιορτές, ξεκινώντας τη νέα χειμερινή σεζόν του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ με την απολαυστική κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά.

Μια παθιασμένη χαρτοπαίχτρα, η Αλέκα, εξαιτίας του πάθους της, έχει δημιουργήσει πολλά χρέη και αντιμετωπίζει προβλήματα με την οικογένειά της αλλά και με τον αρραβωνιαστικό της κόρης της, τον οποίο θεωρεί μεγάλο γρουσούζη. Ο άντρας της για να την συνεφέρει και να της κόψει το ολέθριο πάθος της, φλερτάρει με την καλύτερη της φίλη και συμπαίκτρια της. Μετά από πολλές περιπέτειες, η χαρτοπαίχτρα δίνει τον μεγάλο “όρκο” να μην ξαναπιάσει τράπουλα στα χέρια της…

Παραστάσεις: Σαββατοκύριακα 3-4, 10-11, 17-18 Δεκεμβρίου και δύο εορταστικές τη Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016. Ώρα έναρξης για όλες τις παραστάσεις: 9 μ.μ.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Σκηνοθεσία-Διασκευή: Άκης Τσονίδης
Σκηνικά: Νίκος Πατούνας
Κοστούμια: Νίκος Πατούνας και η Ομάδα
Διανομή, με σειρά εμφάνισης:
κυρά-Μαριγώ: Αργυρώ Καρλιώτη
Λάκης: Αλέξανδρος Λιούμπας
Νίνα: Σοφία Διάκα
Ανδρέας: Άκης Τσονίδης
Αλέκα: Δέσποινα Μιχαηλίδη
κα Στρατηγού: Βάσια Ζάχρα
Λελέ: Ράνια Δελήμπαλτα
κα Μπάρντακα: Λίτσα Διάκα
Περμαθούλα: Μαρία Πετρίδου (α΄διανομή), Ειρήνη Δελημύτη (β΄διανομή)
Γιαννάκης: Νίκος Πατούνας

Εισιτήρια: 6€ και 9€.

Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων: 2552028280

afisa-xartopaixtra

Πείτε μας την γνώμη σας

* Το όνομα, το email και το σχόλιο είναι υποχρεωτικά.

Εισαγωγικό Σημείωμα

Στη Νέα Ορεστιάδα, από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας που αρχικά δημιουργήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης και από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 αποτελούσε τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας. Στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 2004) οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, προχώρησαν σε νέες δημιουργικές κινήσεις ιδρύοντας τον ΔΙΟΝΥΣΟ, που με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα την πόλη της Ν. Ορεστιάδας, αναπτύσσει την πρότυπη και πολύπλευρη δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση κυρίως μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά. Φυσικά το υπάρχον Θεατρικό Εργαστήρι της Ν. Ορεστιάδας αποτελεί το "θεμέλιο λίθο" στη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Αρχείο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…

Η νέα σελίδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Ενημερώνεται συνεχώς με νέα για τη δραστηριότητα και τις παραστάσεις. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και με αρχειακό υλικό από την ιστορία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Παλαιότερα θέματα στο... πρώην blog