Διήμερο θεατρικών παραστάσεων προσφοράς και αλληλεγγύης

Διήμερο παραστάσεων θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, 8 και 9 Απριλίου 2017, από το Θεατρική Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης του Συλλόγου Καρκινοπαθών & Φίλων Νομού Έβρου «ΣυνεχίΖΩ» στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και ανέλαβε πρωτοβουλία στήριξης των σκοπών του Κέντρου Υγείας στη Νέα Ορεστιάδα.

Έτσι, η παράσταση του έργου «Χαρτοπαίχτρα«, της θρυλικής κωμωδίας του Δημήτρη Ψαθά, θα παρουσιαστεί:

– στη Νέα Ορεστιάδα το Σάββατο 8/4 για δύο παραστάσεις, απογευματινή στις 18:30 και βραδινή στις 21:00, στο θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ. Γενική είσοδος 10€ και εισιτήρια προπωλούνται στο Κέντρο Υγείας Νέας Ορεστιάδας. Το σύνολο των εσόδων θα διατεθεί για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Νέας Ορεστιάδας.

– στην Αλεξανδρούπολη την Κυριακή 9/4, μία παράσταση στις 19:30 στο δημοτικό θέατρο Αλεξανδρούπολης, για τις ανάγκες τους Συλλόγου Καρκινοπαθών & Φίλων Νομού Έβρου «ΣυνεχίΖΩ». Γενική είσοδος: 5€ (για παιδιά μέχρι 10 ετών η είσοδος είναι δωρεάν). Στο φουαγιέ του δημοτικού θεάτρου θα λειτουργεί την ίδια μέρα από τις 17:30 πασχαλινό bazaar χειροποίητων λαμπάδων, κατασκευές των μελών του Συλλόγου “ΣυνεχίΖΩ”. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των ασθενών που χρειάζεται να κάνουν ακτινοθεραπεία, εκτός Αλεξανδρούπολης, μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και λειτουργία του νέου Γραμμικού Επιταχυντή στο ΠΓΝΕ.

————————————-

«Χαρτοπαίχτρα» του Δ. Ψαθά

Σκηνοθεσία-Διασκευή: Άκης Τσονίδης, Σκηνικά: Νίκος Πατούνας, Κοστούμια: Νίκος Πατούνας και η Ομάδα. Διανομή, με σειρά εμφάνισης: κυρά-Μαριγώ: Αργυρώ Καρλιώτη, Λάκης: Αλέξανδρος Λιούμπας, Νίνα: Σοφία Διάκα, Ανδρέας: Άκης Τσονίδης, Αλέκα: Δέσποινα Μιχαηλίδη, κα Στρατηγού: Βάσια Ζάχρα, Λελέ: Ράνια Δελήμπαλτα, κα Μπάρντακα: Λίτσα Διάκα, Περμαθούλα: Μαρία Πετρίδου, Γιαννάκης: Νίκος Πατούνας.

Afisa Xartopaixtra-KYO

 

 

 

Πείτε μας την γνώμη σας

* Το όνομα, το email και το σχόλιο είναι υποχρεωτικά.

Εισαγωγικό Σημείωμα

Στη Νέα Ορεστιάδα, από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας που αρχικά δημιουργήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης και από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 αποτελούσε τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας. Στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 2004) οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, προχώρησαν σε νέες δημιουργικές κινήσεις ιδρύοντας τον ΔΙΟΝΥΣΟ, που με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα την πόλη της Ν. Ορεστιάδας, αναπτύσσει την πρότυπη και πολύπλευρη δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση κυρίως μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά. Φυσικά το υπάρχον Θεατρικό Εργαστήρι της Ν. Ορεστιάδας αποτελεί το "θεμέλιο λίθο" στη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Αρχείο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…

Η νέα σελίδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Ενημερώνεται συνεχώς με νέα για τη δραστηριότητα και τις παραστάσεις. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και με αρχειακό υλικό από την ιστορία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Παλαιότερα θέματα στο... πρώην blog