«Σε δύσκολη θέση» στην Αν. Μακεδονία & Θράκη και στη Βιζύη της Τουρκίας

Με την παράσταση «Σε δύσκολη θέση» ταξιδεύει στην Αν. Μακεδονία και Θράκη το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ. 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ πραγματοποιεί τη θεατρική του περιοδεία στην περιοχή, ξεκινώντας το Σάββατο 29 Ιουλίου από τη Μουσθένη Καβάλας. Παραστάσεις θα δοθούν επίσης στη Μαυροθάλασσα Σερρών (30/7), στις Ελευθεραί Καβάλας (31/7) και στο Ελαιοχώρι Καβάλας (1/8), καθώς και στη Νέα Πέραμο την Τετάρτη 2/8. Από την επόμενη Πέμπτη 3/8, «Σε δύσκολη θέση» θα βρεθούν οι συντελεστές της παράστασης και οι θεατές στο νησί της Σαμοθράκης για τρεις ημέρες, σε αντίστοιχα σημεία του νησιού:
– Την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017 και ώρα 21:00 στα Θέρμα, στο Δημοτικό Σχολείο.
– Την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017 και ώρα 21:00 στην Καμαριώτισσα, στο Δημοτικό Σχολείο, και
– Το Σάββατο 5 Αυγούστου 2017 και ώρα 21:00 στη Χώρα, στην πλατεία Παπαγιώργη Μανωλάκη.

SeDyskoliThesi_SummerTour2017
«Σε δύσκολη θέση» είναι ο γενικός τίτλος της σπονδυλωτής παράστασης που αποτελείται από πέντε κωμικές ιστορίες, διηγήματα του Τσέχοφ, σε θεατρική απόδοση Νιλ Σάιμον και απολαυστική μετάφραση στα ελληνικά της Ελένης Ράντου. Η διασκευή και η σκηνοθεσία του έργου είναι του Άκη Τσονίδη, σκηνικά και κοστούμια του Νίκου Πατούνα και παίζουν οι:
Βάσια Ζάχρα, Μαρία Κυριακίδη, Αλέξανδρος Λιούμπας, Βενετία Παπαδοπούλου, Νίκος Πατούνας και ο Άκης Τσονίδης.
Στην παράσταση, και στις πέντε αυτοτελείς κωμικές ιστορίες, όλοι οι ήρωες βρίσκονται… σε δύσκολη θέση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις κωμικές καταστάσεις που προκύπτουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την αρχική μορφή της παράστασης ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ έχει αποσπάσει 2 βραβεία: Πρώτο Βραβείο «Θεατρικές Ελπίδες» και Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου, στο φετινό 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου στο Τοπόλοβγκραντ της Βουλγαρίας.
Η νέα εκδοχή της καλοκαιρινής περιοδείας είναι ακόμη πιο ανατρεπτική, ακόμη πιο εμπλουτισμένη, με μία ακόμη κωμική ιστορία, με νέα ευφάνταστη σκηνοθεσία, καινούρια σκηνογραφική άποψη και νέα διανομή στους κωμικούς ρόλους του έργου. Η παράσταση αναμένεται να συνεχίσει την περιοδεία της και σε χωριά του Δήμου Ορεστιάδας και του Έβρου γενικότερα, μετά τις 10 Αυγούστου, ενώ στις 19/8 θα παρουσιαστεί στη Βιζύη της Τουρκίας, προσκεκλημένη από το Προξενείο της Ελλάδας στην Αδριανούπολη, σε συνεργασία με το Δήμο Βιζύης, μετά μάλιστα από την περσινή, πρώτη παρουσία της ομάδας εκεί, όπου το καλοκαίρι του 2016 παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία το αφιέρωμα στον Γ. Βιζυηνό.

Πείτε μας την γνώμη σας

* Το όνομα, το email και το σχόλιο είναι υποχρεωτικά.

Εισαγωγικό Σημείωμα

Στη Νέα Ορεστιάδα, από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας που αρχικά δημιουργήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης και από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 αποτελούσε τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας. Στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 2004) οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, προχώρησαν σε νέες δημιουργικές κινήσεις ιδρύοντας τον ΔΙΟΝΥΣΟ, που με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα την πόλη της Ν. Ορεστιάδας, αναπτύσσει την πρότυπη και πολύπλευρη δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση κυρίως μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά. Φυσικά το υπάρχον Θεατρικό Εργαστήρι της Ν. Ορεστιάδας αποτελεί το "θεμέλιο λίθο" στη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Αρχείο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…

Η νέα σελίδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Ενημερώνεται συνεχώς με νέα για τη δραστηριότητα και τις παραστάσεις. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και με αρχειακό υλικό από την ιστορία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Παλαιότερα θέματα στο... πρώην blog