Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

Με τη νέα του παραγωγή – πρόταση «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική», το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ολοκληρώνει τη θεατρική σεζόν 2017-2018, λίγο πριν τη λήξη και των παιδικών θεατρικών του εργαστηρίων, εν όψει του καλοκαιριού.

«Ποιος ανακάλυψε την Αμερική«, το περίφημο έργο της Χρύσας Σπηλιώτη με πρωταγωνιστή τον χρόνο και με κεντρικές ηρωίδες δύο γυναίκες που ζωντανεύουν τη διαδρομή της προσωπικής τους ιστορίας από τα 8 έως τα 88 τους χρόνια. Το χιούμορ και η συγκίνηση εναλλάσσονται στις στιγμές-σταθμούς της ζωής των δύο γυναικών, που συνθέτουν ένα παζλ ζωής, κομμάτια από το οποίο σίγουρα βρίσκει ο καθένας και στη δική του ζωή.

«Ποιος ανακάλυψε την Αμερική«, ψάχνοντας ο καθένας τη δική του Αμερική, μια πορεία αναζήτησης γεμάτη ερωτηματικά άλλοτε με τις απαντήσεις προφανείς, άλλοτε να μένουν αναπάντητα.

Η σκηνοθεσία-προσαρμογή-μουσική επιμέλεια του έργου είναι του Άκη Τσονίδη, τον εικαστικό σκηνικό χώρο επιμελήθηκε ο Νίκος Πατούνας και τα κοστούμια η Ομάδα.

Παίζουν, ερμηνεύουν, αναρωτιούνται, απαντούν, ερωτεύονται, προδίδουν και προδίδονται, ανακαλύπτουν και ξεχνούν, κλαίνε και γελούν, ζουν μαζί τις ζωές των δύο κοριτσιών ως τα βαθιά γεράματα, αλλάζοντας ρόλους και  μορφές οι: Βιβή Μιτσίτσκα και Μαρία Κυριακίδη.

Στους φωτισμούς και στην τεχνική υποστήριξη ο Γιάννης Μητούδης.

Θα δοθούν έξι Παραστάσεις τα τρία πρώτα Σαββατοκύριακα του Μαΐου:

Σάββατο 5 και Κυριακή 6, Σάββατο 12 και Κυριακή 13, Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Μαΐου 2018, στις 9 το βράδυ, στο θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ (Ορέστου 76, τηλ. 2552028280).

Πείτε μας την γνώμη σας

* Το όνομα, το email και το σχόλιο είναι υποχρεωτικά.

Εισαγωγικό Σημείωμα

Στη Νέα Ορεστιάδα, από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας που αρχικά δημιουργήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης και από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 αποτελούσε τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας. Στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 2004) οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, προχώρησαν σε νέες δημιουργικές κινήσεις ιδρύοντας τον ΔΙΟΝΥΣΟ, που με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα την πόλη της Ν. Ορεστιάδας, αναπτύσσει την πρότυπη και πολύπλευρη δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση κυρίως μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά. Φυσικά το υπάρχον Θεατρικό Εργαστήρι της Ν. Ορεστιάδας αποτελεί το "θεμέλιο λίθο" στη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Αρχείο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…

Η νέα σελίδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Ενημερώνεται συνεχώς με νέα για τη δραστηριότητα και τις παραστάσεις. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και με αρχειακό υλικό από την ιστορία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Παλαιότερα θέματα στο... πρώην blog