Θεατρικό διήμερο από τα Παιδικά Θεατρικά Εργαστήρια

Για μία ακόμη χρονιά, με τη λήξη της θεατρικής σεζόν, τα παιδιά από τα παιδικά θεατρικά εργαστήρια και τις εφηβικές ομάδες του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ θα παρουσιάσουν στο θεατρόφιλο κοινό της περιοχής τις παραστάσεις τους.
Το αποτέλεσμα της δουλειάς των – περισσότερων από εκατό – παιδιών, έτσι όπως προέκυψε μετά από την πολύμηνη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα των θεατρικών εργαστηρίων (τμήματα θεατρικής παιδείας) θα παρουσιαστεί σε ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων την Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, στις 7:30 το απόγευμα κάθε ημέρας.
Συγκεκριμένα, την Τρίτη θα παρουσιαστούν επί σκηνής τα έργα των μικρών «ηθοποιών» του Εργαστηρίου, ηλικίας από 3,5 έως 12 ετών με την ακόλουθη σειρά: «Μια θαλασσινή ιστορία» (αυτοσχεδιαστική παράσταση των προνηπίων & νηπίων), «Πλούτος» & «Ειρήνη» του Αριστοφάνη σε διασκευή για μικρά παιδιά, «Μια τρελή περιπέτεια στο παραμυθένιο δάσος» και «Το Ασχημόπαπο» του Χ.Κ. Άντερσεν.
Την επομένη, Τετάρτη 20/6, την ίδια ώρα θα παρουσιάσουν τις δουλειές τους τα παιδιά των Εφηβικών Θεατρικών Ομάδων, καταρχήν της ομάδας παιδιών γυμνασίου με το έργο «Περπατώ εις το δάσος» της Στέλλας Μιχαηλίδου και στη συνέχεια τα παιδιά λυκείου με μονόπρακτες κωμωδίες του Τσέχοφ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους γονείς, τους συγγενείς, τους φίλους των παιδιών αλλά και στο θεατρόφιλο κοινό να παραστεί στα δύο θεατρικά απογεύματα για να ενισχύσει με την παρουσία του τον κόπο των παιδιών.

Πείτε μας την γνώμη σας

* Το όνομα, το email και το σχόλιο είναι υποχρεωτικά.

Εισαγωγικό Σημείωμα

Στη Νέα Ορεστιάδα, από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας που αρχικά δημιουργήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης και από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 αποτελούσε τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας. Στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 2004) οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, προχώρησαν σε νέες δημιουργικές κινήσεις ιδρύοντας τον ΔΙΟΝΥΣΟ, που με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα την πόλη της Ν. Ορεστιάδας, αναπτύσσει την πρότυπη και πολύπλευρη δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση κυρίως μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά. Φυσικά το υπάρχον Θεατρικό Εργαστήρι της Ν. Ορεστιάδας αποτελεί το "θεμέλιο λίθο" στη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Αρχείο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…

Η νέα σελίδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Ενημερώνεται συνεχώς με νέα για τη δραστηριότητα και τις παραστάσεις. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και με αρχειακό υλικό από την ιστορία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Παλαιότερα θέματα στο... πρώην blog