Οι Ομάδες και τα Έργα που θα διαγωνιστούν φέτος

Οι μέρες πλησιάζουν για το 19ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου και το Γκατζολάκι ετοιμάζεται να ζήσει και φέτος μοναδικές θεατρικές βραδιές στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Νέας Ορεστιάδας από την Κυριακή 26 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018, στη μεγαλύτερη Γιορτή Ερασιτεχνικού Θεάτρου της χώρας.
Πριν λίγες ημέρες έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής (στις 6/7) και αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία επιλογής των Θεατρικών Ομάδων που θα λάβουν μέρος στην τελική φάση του 19ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας. Μέσα από μία δύσκολη, χρονοβόρα και απαιτητική διαδικασία της προκριματικής φάσης, επιλέχθηκαν αρχικά οι 15 ομάδες, στη συνέχεια 10 και από εκεί διακρίθηκαν οι 6 που θα ταξιδέψουν τελικά ως τη Νέα Ορεστιάδα για να παρουσιάσουν το έργο τους στο κοινό της περιοχής αλλά και στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν, με χρονολογική σειρά συμμετοχής στο φετινό Φεστιβάλ είναι:

Θεατρική Ομάδα «ΟνειρόDrama» Κοζάνης με το έργο «Γέρμα» του Φ.Γ. Λόρκα (Δευτέρα 27/8)
Θεατρική Ομάδα Μικρασιατικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας με το έργο «Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος» του Ιάκωβου Καμπανέλλη (Τρίτη 28/8)
Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας – Μακρακώμης με το έργο «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» των Θ. Παπαθανασίου – Μ. Ρέππα (Τετάρτη 29/8)
– Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας με το έργο «The Living Room» του Γκράχαμ Γκρην (Πέμπτη 30/8)*
Όμιλος Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας με το έργο «Δεσποινίς Τζούλια» του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ (Παρασκευή 31/8)
Κεντρική Σκηνή των θεατρικών εργαστηρίων «Μελίνα Μερκούρη» Δήμου Νεάπολης – Συκεών με το έργο «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση (Σάββατο 1/9)

Διακρίθηκαν επίσης και οι αναπληρωματικές θεατρικές ομάδες οι οποίες, με σειρά βαθμολογικής κατάταξης, είναι:

*Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου με το έργο «Ποιος σκότωσε τον William» της Λίλιαν Δημητρακοπούλου – Η παράσταση θα διαγωνιστεί κανονικά στην τελική φάση του Φεστιβάλ την Πέμπτη 30/8 στη θέση της Θεατρικής Σκηνής Καρδίτσας που δήλωσε «κώλυμα» για τη μετακίνησή της.
– Θεατρικό Εργαστήρι «Έκφραση» Ιωαννίνων με το έργο «Το παιχνίδι της Σφαγής» του Ευγένιου Ιονέσκο
– Εκπολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Καρδίτσας «Η Κασσάνδρα» με το έργο «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε» του Λοΐτζι Πιραντέλλο
– Θεατρική Ομάδα Μυγδονίας «Θεατροποινίτες» με το έργο «Μήδεια, μια παρωδία», διασκευή από τη «Μήδεια» του Μποστ

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τις 38 θεατρικές ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στη Μεγάλη Πανελλήνια Γιορτή Θεάτρου και υπόσχονται και φέτος, για μία ακόμη χρονιά, να εμπνευστούν από το πείσμα, την υπομονή, την επιμονή και την εργατικότητα που χαρακτηρίζει το Γκατζολάκι του Φεστιβάλ, στοιχεία που, μαζί με την αστείρευτη αγάπη για την Τέχνη του Θεάτρου, έχουν οδηγήσει τον ιστορικό θεσμό στην κορυφή των γεγονότων για το Ερασιτεχνικό Θέατρο της χώρας.

Σύντομα η συνέχεια…

Πείτε μας την γνώμη σας

* Το όνομα, το email και το σχόλιο είναι υποχρεωτικά.

Εισαγωγικό Σημείωμα

Στη Νέα Ορεστιάδα, από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας που αρχικά δημιουργήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης και από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 αποτελούσε τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας. Στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 2004) οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, προχώρησαν σε νέες δημιουργικές κινήσεις ιδρύοντας τον ΔΙΟΝΥΣΟ, που με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα την πόλη της Ν. Ορεστιάδας, αναπτύσσει την πρότυπη και πολύπλευρη δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση κυρίως μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά. Φυσικά το υπάρχον Θεατρικό Εργαστήρι της Ν. Ορεστιάδας αποτελεί το "θεμέλιο λίθο" στη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Αρχείο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…

Η νέα σελίδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Ενημερώνεται συνεχώς με νέα για τη δραστηριότητα και τις παραστάσεις. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και με αρχειακό υλικό από την ιστορία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Παλαιότερα θέματα στο... πρώην blog