Δίλοφος και Δίκαια οι πρώτες στάσεις της καλοκαιρινής περιοδείας

Πρεμιέρα της καλοκαιρινής περιοδείας του ΔΙΟΝΥΣΟΥ από τον Δίλοφο

«Φόνος στην οδό Λουρσίν» η νέα παραγωγή του Θεατρικού Εργαστηρίου

Με τη νέα καλοκαιρινή του παραγωγή ξεκινάει τις παραστάσεις του για την καθιερωμένη ετήσια περιοδεία του το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, από την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιουλίου. Η πρεμιέρα του έργου θα γίνει στο χωριό Δίλοφος του Δήμου Ορεστιάδας, στις 9 το βράδυ της Δευτέρας, ως ενισχυτική κίνηση στην προσπάθεια «Αναγέννησης» που κάνει ο ομώνυμος δραστήριος Σύλλογος του χωριού και σε συνεργασία μαζί του (Σύλλογος Αναγέννηση Διλόφου «Το Τριεθνές»).
Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 24 Ιουλίου, η παράσταση θα ανεβεί στα Δίκαια, στο υπαίθριο θέατρο, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο»Ορφέας» Δικαίων, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει φροντίσει να κρατάει «ζωντανό» το υπαίθριο θέατρο του χωριού, αλλά και την πολιτιστική και αθλητική κίνηση γενικότερα.
Οι δύο παραστάσεις στο Δίλοφο και στα Δίκαια (αλλά και άλλη μία τον Αύγουστο στη Φτελιά) γίνονται σε διοργάνωση του Δήμου Ορεστιάδας, με δωρεάν είσοδο για τους θεατές.
Θα ακολουθήσουν παραστάσεις με τη θεατρική περιοδεία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ στην Αν. Μακεδονία και Θράκη, ιδιαίτερα σε περιοχές της Καβάλας και της Δράμας, καθώς και στη Σαμοθράκη.

Η ταυτότητα του έργου:

«Φόνος στην οδό Λουρσίν»
μια απολαυστική φαρσοκωμωδία
βασισμένη στην «Υπόθεση της οδού Λουρσίν» του Ευγένιου Λαμπίς

Σύγχρονη απόδοση (βασισμένη στο «Δυόμισι φόνοι και ένα μπουλντόγκ» των Παπαθανασίου-Ρέππα και σε μετάφραση από το γαλλικό πρωτότυπο Ζωής Εμμανουηλίδου) και Σκηνοθεσία: Άκης Τσονίδης
Σκηνικά – Κοστούμια: Νίκος Πατούνας

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης)
Ιουστίνη: Βάσια Ζάχρα
Υπαστυνόμος Σαρντού: Αλέξανδρος Λιούμπας
Νορίν: Μαρία Κυριακίδη
Πιέρ: Νίκος Πατούνας
Αύγουστος: Άκης Τσονίδης
Πολέτ: Βιβή Μιτσίτσκα
Μαριβώ: Γιώργος Σαμαράς

Παρίσι. Οδός Λουρσίν. Χθες βράδυ ένας φόνος, ένα πτώμα, δύο δράστες. Σήμερα ένα ξεχωριστό πρωινό ξύπνημα, ένα σχεδόν πτώμα, ένα παραλίγο πτώμα, η έρευνα της αστυνομίας, τα στοιχεία. Η παρεξήγηση η μία μετά την άλλη. Η φάρσα. Η κωμωδία. Η φαρσοκωμωδία στα καλύτερά της! Αυτά και άλλα τόσα είναι ο… «Φόνος στην οδό Λουρσίν».

Ένα σχόλιο

Σας παρακολούθησα στη Μουσθένη και ήσασταν όλοι για μια ακόμα φορά καταπληκτικοί!!!!!!!! Συγχαρητήρια και ευχαριστούμε όλη η παρέα για το άφθονο γέλιο που μας χαρίσατε! Σας περιμένουμε και του χρόνου!!

Πείτε μας την γνώμη σας

* Το όνομα, το email και το σχόλιο είναι υποχρεωτικά.

Εισαγωγικό Σημείωμα

Στη Νέα Ορεστιάδα, από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας που αρχικά δημιουργήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης και από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 αποτελούσε τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας. Στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 2004) οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, προχώρησαν σε νέες δημιουργικές κινήσεις ιδρύοντας τον ΔΙΟΝΥΣΟ, που με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα την πόλη της Ν. Ορεστιάδας, αναπτύσσει την πρότυπη και πολύπλευρη δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση κυρίως μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά. Φυσικά το υπάρχον Θεατρικό Εργαστήρι της Ν. Ορεστιάδας αποτελεί το "θεμέλιο λίθο" στη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Αρχείο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…

Η νέα σελίδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Ενημερώνεται συνεχώς με νέα για τη δραστηριότητα και τις παραστάσεις. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και με αρχειακό υλικό από την ιστορία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Παλαιότερα θέματα στο... πρώην blog