Stand up comedy και Θέατρο για μικρούς και μεγάλους

…οι προτάσεις του θεάτρου ΔΙΟΝΥΣΟΣ για τις επόμενες ημέρες καλύπτουν πολλά… «γούστα»! Με την παράσταση stand up comedy την Πέμπτη, με τις δύο παραγωγές του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ το Σάββατο (απόγευμα για παιδιά, βράδυ για μεγάλους), αλλά και με τις ολοκαίνουριες ταινίες που προβάλλονται κάθε μέρα στο Θέατρο και στο cine ΔΙΟΝΥΣΟΣ, τ’ απογεύματα και τα βράδια αποκτούν άλλο νόημα στη Νέα Ορεστιάδα!

Αναλυτικά,
ΠΕΜΠΤΗ 29/11 στις 21:30 μ.μ.
Ο Θωμάς Ζάμπρας και η Χρύσα Κατσαρίνη έχουν κάνει πολλές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Θα λέγαμε ένα συγκεκριμένο αριθμό, αλλά κανείς δεν μετράει τις παραστάσεις του από ένα σημείο και μετά. Αποφάσισαν φέτος να περιοδεύσουν μαζί, με την παράσταση «Εδώ, στον αγώνα«. Στη δίωρη παράστασή τους, εναλλάσσονται πάνω στην σκηνή και μιλάνε για μια ποικιλία θεμάτων, από το σεξ και τον Μητροπάνο μέχρι τα space cake και τα τουριστικά μαγαζιά. Ο καθένας με το δικό του προσωπικό στυλ. Οπότε αν δεν τους έχεις δει ποτέ και πάντα ήθελες, να η ευκαιρία. Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που τους έχει ρωτήσει «ποτέ θα έρθετε στην τάδε πόλη;» η απάντηση είναι ΤΩΡΑ. Αλλά ακόμα κι δεν ανήκεις σε καμία από τις δύο κατηγορίες, έλα κι εσύ αν θες. Δεν θα σε σταματήσει κάποιος στην πόρτα.
Για μία και μοναδική παράσταση στο Θέατρο Διόνυσος την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 στις 21.30
Προπώληση Εισιτηρίων:
https://www.viva.gr/tickets/theatre/periodeia/edw-ston-agwna-xrusa-katsarini-thwmas-zampras/
και στο Ταμείο του Θεάτρου Διόνυσος.

Σάββατο 1/12
18:30 – Θέατρο για παιδιά: «Ανέβα στη στέγη να φάμε το σύννεφο«, του Γιάννη Ξανθούλη σε μουσική Γιώργου Κατσαρού, σκηνοθεσία-χορογραφίες Άκη Τσονίδη και σκηνικά-κοστούμια Νίκου Πατούνα.
Στην Τσιμεντούπολη τα πάντα είναι γκρίζα από το πολύ τσιμέντο και δεν υπάρχει καθόλου πράσινο. Η Αννούλα επαναστατεί και τη μέρα της γιορτής του Τσιμέντου δραπετεύει στις στέγες των σπιτιών. Δεν θέλει να κατέβει ξανά στην πόλη, αν δεν αλλάξει η κατάσταση. Στις στέγες θα βρει την γιαγιά της που έχει πεθάνει και θα γίνει φίλη με ένα τζίνι, τον Βαγγελάκη. Συντροφιά με τον Βαγγελάκη συναντούν από παλιά Χριστούγεννα και παλιές Κυριακές, μέχρι πουλιά ερωτευμένα… Όταν ο Δήμαρχος της Τσιμεντούπολης αποφασίζει να ανέβει ο ίδιος στις στέγες για να μπορέσει να βρει την Αννούλα, η συνάντησή του με το Μαύρο Σύννεφο θα αλλάξει πολλά.
Πρόκειται για τη νέα παραγωγή για μικρά (αλλά και… μεγαλύτερα, κάθε ηλικίας) παιδιά, με το μεράκι και το σεβασμό στο παιδί που χαρακτηρίζουν κάθε παράσταση «παιδικού θέατρου» του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.
Παίζουν: Φανή Καρασμανάκη, Γεωργία Χατζηχαραλάμπου, Κλειώ Τζανταρμά, Μαρία Κυριακίδη, Στέργιος Γκουτσίδης, Θοδωρής Γκόγκουα, Βαγγέλης Κεσσαρίδης. Φωτισμοί/ήχος: Γιάννης Μητούδης.

21:00 – ο «Φόνος στην οδό Λουρσίν» στην τελευταία του παράσταση, από την Κεντρική Σκηνή του ΔΙΟΝΥΣΟΥ!

Και φυσικά συνεχίζονται οι προβολές στο cine ΔΙΟΝΥΣΟΣ με ένα πλήρες πρόγραμμα ταινιών για μικρούς και μεγάλους, με όλες τις μεγάλες επιτυχίες που αυτή τη στιγμή προβάλλονται σε όλο τον κόσμο. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ: https://www.gocinema.gr/dionisos/

Πείτε μας την γνώμη σας

* Το όνομα, το email και το σχόλιο είναι υποχρεωτικά.

Εισαγωγικό Σημείωμα

Στη Νέα Ορεστιάδα, από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας που αρχικά δημιουργήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης και από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 αποτελούσε τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας. Στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 2004) οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, προχώρησαν σε νέες δημιουργικές κινήσεις ιδρύοντας τον ΔΙΟΝΥΣΟ, που με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα την πόλη της Ν. Ορεστιάδας, αναπτύσσει την πρότυπη και πολύπλευρη δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση κυρίως μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά. Φυσικά το υπάρχον Θεατρικό Εργαστήρι της Ν. Ορεστιάδας αποτελεί το "θεμέλιο λίθο" στη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Αρχείο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…

Η νέα σελίδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Ενημερώνεται συνεχώς με νέα για τη δραστηριότητα και τις παραστάσεις. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και με αρχειακό υλικό από την ιστορία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Παλαιότερα θέματα στο... πρώην blog