22ο και… όλα έτοιμα για τη Μεγάλη Γιορτή

Το… Γκατζολάκι έβαλε τα δυνατά του και δηλώνει “παρών” και φέτος, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις με επιμονή και υπομονή όπως πάντα. Έτσι, για εικοστή δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας έρχεται και φέτος στο τέλος του καλοκαιριού να προσφέρει ένα επταήμερο συγκινήσεων, από τις 29 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2021.

Οκτώ θεατρικές παραστάσεις, αφιερώματα στα τιμώμενα πρόσωπα, ο διαγωνισμός, τα βραβεία, η επαφή, η επικοινωνία, το συναίσθημα, σε πρωταγωνιστικό ρόλο και φέτος, για να χαμογελάσουμε στη ζωή και να πάρουμε ενέργεια ώστε να κάνουμε λίγο ευκολότερο το χειμώνα που έρχεται.

Αφού εμβολιάστηκε, λοιπόν, το δημοφιλές Γκατζολάκι, συνεχίζει σκανδαλιάρικα να βγάζει τη γλώσσα στις κακοτοπιές, και υπόσχεται ένα όμορφο 7ήμερο με σύμβολό του φέτος μία μεγάλη καρδιά. Αυτή που σχηματίζουν τα 22 χρόνια ειλικρινούς Αγάπης για το Θέατρο, την Τέχνη, τον Πολιτισμό, στη νεότερη και βορειότερη πόλη της Ελλάδας, τη Νέα Ορεστιάδα Έβρου.

Η Μπέσυ Μάλφα και ο Σπύρος Μπιμπίλας τα τιμώμενα πρόσωπα

Φέτος τα τιμώμενα πρόσωπα του Φεστιβάλ είναι:

– η δημοφιλής ηθοποιός με μεγάλη και πολύ σημαντική πορεία, συνέπεια και σεβασμό στην Τέχνη της, στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, Μπέσυ Μάλφα. Η αγαπημένη ηθοποιός θα βρεθεί στη Νέα Ορεστιάδα για να παραστεί στην τιμητική βραδιά του προγράμματος κατά την τελετή έναρξης, την Κυριακή 29 Αυγούστου, ενώ θα παρακολουθήσει και τη δουλειά των ερασιτεχνικών θιάσων τις πρώτες ημέρες του Φεστιβάλ.

– ο αξιέπαινος για την πολύχρονη πορεία του στην Υποκριτική Τέχνη αλλά και την πολύπλευρη προσφορά του στο χώρο του Θεάτρου και του Πολιτισμού γενικότερα, Σπύρος Μπιμπίλας. Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και Επίτιμος Πρόεδρος του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, θα τιμηθεί το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης, για το σπουδαίο έργο που έχει επιτελέσει και συνεχίζει να επιτελεί ως θεσμικό όργανο αλλά – κυρίως – ως καλλιτέχνης και άνθρωπος.

Αξιόλογη και φέτος η Κριτική Επιτροπή – παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας

Την Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ φέτος αποτελούν, όπως πάντα, προσωπικότητες με βαθιά γνώση της θεατρικής τέχνης αλλά και με ιδιαίτερη αγάπη στην ερασιτεχνική δημιουργία, διασφαλίζοντας την αμερόληπτη και αξιοκρατική διαδικασία του διαγωνιστικού μέρους. Φέτος την επιτροπή αποτελούν οι:

Αντώνης Θεοδωρακόπουλος (ηθοποιός),Σοφία Ιορδανίδου (δημοσιογράφος), Περικλής Λιανός (ηθοποιός), Ιωάννης Μαργαρώνης (χορογράφος), Πάνος Σταθακόπουλος (ηθοποιός), Ελένη Φίλιππα (ηθοποιός).

Παρουσιαστής για 19η συνεχόμενη χρονιά, ο εξαιρετικός Αλέξης Κωστάλας.

Το Πρόγραμμα

Από τις 29 Αυγούστου έως και τις 4 Σεπτεμβρίου 2021, στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της Νέας Ορεστιάδας, κάθε βράδυ στις 21:00΄, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της covid-19, το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

– ΚΥΡΙΑΚΗ 29/8
Τελετή Έναρξης. “Ράφτης Κυριών” του Ζωρζ Φεντώ, εκτός συναγωνισμού, από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ. Τιμητικό Αφιέρωμα στην Μπέσυ Μάλφα.

– ΔΕΥΤΕΡΑ 30/8
΄Έναρξη διαγωνιστικού μέρους: Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρούδας “Ο Μέγας Αλέξανδρος” (Δήμος Ωραιοκάστρου) με το έργο Οι Κυρίες της Αυλής του Δημήτρη Γιαννουκάκη

– ΤΡΙΤΗ 31/8
Θεατρική Ομάδα “Κουμπί Πανικού” (Αθήνα) με το έργο Τα κορίτσια δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο της Marta Buchaca

– ΤΕΤΑΡΤΗ 1/9
Ομάδα Τέχνης Α.Ν. Αφηγηματικός Νους (Ιωάννινα) με το έργο Δείπνο με ανανά του Πάνου Ζώη & Θεατρική Ομάδα “Προσέγγιση” (Αθήνα) με το μονόλογο Ρέκβιεμ του Γιάννη Ρωμανού

– ΠΕΜΠΤΗ 2/9
Η ζωή είναι γλυκιά της Ζοζιάν Μπαλασκό, εκτός συναγωνισμού, από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ

– ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/9
Θεατρική Ομάδα Μικρασιατικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας με το έργο Φόνος στην οδό Λουρσίν του Ευγένιου Λαμπίς

– ΣΑΒΒΑΤΟ 4/9
Τελετή Λήξης – Παρέα με τον Τενεσί, μονόπρακτα του Τενεσί Ουΐλιαμς εκτός συναγωνισμού από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ και το Θεατρικό Σύλλογο Διδυμοτείχου. Τιμητικό αφιέρωμα στον Σπύρο Μπιμπίλα – Απονομή Βραβείων.

——–

Το 21ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας διοργανώνεται από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, με τη συνεχή στήριξη του Δήμου Ορεστιάδας, της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο. και της τοπικής αγοράς. Ειδικά φέτος, για δεύτερο καλοκαίρι υπό τις ιδιαίτερες υγειονομικές και οικονομικές συνθήκες, οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τους συνδιοργανωτές, τους χορηγούς, όλες τις θεατρικές ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στη Μεγάλη Πανελλήνια Γιορτή Θεάτρου.

——–
Σημειώνεται ότι το Φεστιβάλ διοργανώνεται με την πλήρη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που επιβάλλει η Πολιτεία, για την αποφυγή διάδοσης του covid19.
Συγκεκριμένα:
Υποχρεωτική χρήση μάσκας στην είσοδο, την έξοδο και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων
Αντισηπτικά υγρά σε εμφανή σημεία στην είσοδο και σε άλλα σημεία του υπαίθριου δημοτικού θεάτρου
Τήρηση αποστάσεων κατά την αναμονή στην είσοδο και στην έξοδο
Τήρηση της πληρότητας κατά 75% των θέσεων στο θέατρο
Απαγόρευση ορθίων θεατών
Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων για την αποφυγή αναμονής στο ταμείο
– οποιοδήποτε άλλο μέτρο πρόληψης προκύψει και επιβληθεί έως την έναρξη και κατά τη διάρκεια των ημερών διεξαγωγής

Εισιτήρια:
Ημερήσιο κανονικό: 5 ευρώ
Ημερήσιο μειωμένο (παιδικό, φοιτητικό, ανέργων): 3 ευρώ
Εισιτήριο Διαρκείας (7 ημερών): 27 ευρώ
Εισιτήριο Επιτροπής Κοινού (7 ημερών): 20 ευρώ

Προπώληση:
– ηλεκτρονική έκδοση: www.ticketmaster.gr
– εξυπηρέτηση από το κατάστημα PUBLIC
– τηλεφωνική αγορά με πιστωτική κάρτα: 2108938111
στο ταμείο του Θεάτρου κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ

Πείτε μας την γνώμη σας

* Το όνομα, το email και το σχόλιο είναι υποχρεωτικά.

Εισαγωγικό Σημείωμα

Στη Νέα Ορεστιάδα, από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας που αρχικά δημιουργήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης και από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 αποτελούσε τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας. Στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 2004) οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, προχώρησαν σε νέες δημιουργικές κινήσεις ιδρύοντας τον ΔΙΟΝΥΣΟ, που με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα την πόλη της Ν. Ορεστιάδας, αναπτύσσει την πρότυπη και πολύπλευρη δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση κυρίως μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά. Φυσικά το υπάρχον Θεατρικό Εργαστήρι της Ν. Ορεστιάδας αποτελεί το "θεμέλιο λίθο" στη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Αρχείο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…

Η νέα σελίδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Ενημερώνεται συνεχώς με νέα για τη δραστηριότητα και τις παραστάσεις. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και με αρχειακό υλικό από την ιστορία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Παλαιότερα θέματα στο... πρώην blog