«Οι Γερμανοί Ξανάρχονται» κάθε ΣΚ στον ΔΙΟΝΥΣΟ

Με τη νέα του παραγωγή συνεχίζει τη δημιουργική πορεία του το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, κλείνοντας φέτος τα 30 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του. Το έργο «Οι Γερμανοί ξανάρχονται» των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου είναι η νέα θεατρική πρόταση του ΔΙΟΝΥΣΟΥ, που κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 και θα παίζεται κάθε Σαββατοκύριακο (6-7/4, 13-14/4 και 20-21/4) ως την Κυριακή των Βαΐων, στις 9 το βράδυ.

Πρόκειται για το σατιρικό, κωμικό, αλλά και με δραματικές προεκτάσεις, κοινωνικό έργο του οποίου η κινηματογραφική μεταφορά το 1948 σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου σύστησε στο ελληνικό κοινό νέους ηθοποιούς, μετέπειτα σπουδαίους πρωταγωνιστές, όπως ο Βασίλης Λογοθετίδης, η Γεωργία Βασιλειάδου, η Ίλια Λιβυκού, ο Στέφανος Στρατηγός κ.α.

Αλληγορικό αλλά και άκρως επίκαιρο το έργο, μέσα από το οποίο διαφαίνεται και σατιρίζεται η αιώνια «εμφύλια» διαμάχη των Ελλήνων, ανά πάσα ώρα και με κάθε αφορμή. Ο διχασμός και η πόλωση ρέουν στο αίμα μας, με τη συνεννόηση και την κατανόηση ως ζητούμενο που δεν βρίσκεται. Παρότι το έργο γράφτηκε αμέσως μετά την κατοχή και με έκδηλα τα δύο αέναα «στρατόπεδα» δεξιών και αριστερών, στις μέρες μας φαντάζει δραματικά επίκαιρο, εν μέσω διαφορετικών πολιτικοκοινωνικών εξελίξεων, πάντα όμως με τον ίδιο, κοινό παρανομαστή: τη διχόνοια.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία-Μουσική Επιμέλεια: Άκης Τσονίδης
Σκηνικά-Κοστούμια: Νίκος Πατούνας
Φωτισμοί/ήχοι: Γιάννης Μητούδης

Παίζουν (αλφαβητικά):
Θάνος Βαρακλής, Ζήσης Ζαβράκης, Κατερίνα Ζησάκη, Φανή Καρασμανάκη, Άρης Καρυπίδης, Γιούλη Κιτσικούδη, Αποστόλης Μπαρώνης, Δημήτρης Μωρίδης, Νίκος Πατούνας, Μαρία Πετρίδου, Γεωργία Σαρρή, Απόστολος Τσακιρίδης, Στανισλάβ Τσβέτκωφ, Μαρία Τσομπανίδου και ο Άκης Τσονίδης.

Εισιτήρια: 9 ευρώ και 6 ευρώ.
Πληροφορίες/κρατήσεις: 2552028280.

Πείτε μας την γνώμη σας

* Το όνομα, το email και το σχόλιο είναι υποχρεωτικά.

Εισαγωγικό Σημείωμα

Στη Νέα Ορεστιάδα, από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας που αρχικά δημιουργήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης και από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 αποτελούσε τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας. Στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 2004) οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, προχώρησαν σε νέες δημιουργικές κινήσεις ιδρύοντας τον ΔΙΟΝΥΣΟ, που με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα την πόλη της Ν. Ορεστιάδας, αναπτύσσει την πρότυπη και πολύπλευρη δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση κυρίως μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά. Φυσικά το υπάρχον Θεατρικό Εργαστήρι της Ν. Ορεστιάδας αποτελεί το "θεμέλιο λίθο" στη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Αρχείο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…

Η νέα σελίδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Ενημερώνεται συνεχώς με νέα για τη δραστηριότητα και τις παραστάσεις. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και με αρχειακό υλικό από την ιστορία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Παλαιότερα θέματα στο... πρώην blog