Στο… σπίτι τους Οι Γαμπροί Της Ευτυχίας – Κάθε ΣΚ στο Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ

Οι Γαμπροί της Ευτυχίας”, μετά τις καλοκαιρινές και φθινοπωρινές περιπλανήσεις τους, επιστρέφουν για να ξεχειμωνιάσουν στο σπίτι τους στη Νέα Ορεστιάδα, στο Θέατρο Διόνυσος για 8 παραστάσεις τα επόμενα Σαββατοκύριακα, από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα:

Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Νοεμβρίου
Σάββατο 03 και Κυριακή 04 Δεκεμβρίου
Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου
Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Δεκεμβρίου
στις 9 το βράδυ.

Η Ταυτότητα της Παράστασης

Οι Γαμπροί της Ευτυχίας”, Νίκου Τσιφόρου & Πολύβιου Βασιλειάδη
Ένας… κρεατέμπορας, ο Βαγγέλης, πασχίζει να παντρέψει τη γεροντοκόρη και ιδιότροπη αδελφή του Ευτυχία με το συνεργάτη του Κλεομένη, ώστε να μπορέσει κι αυτός με τη σειρά του, επιτέλους, να πάρει τη Λίνα, με την οποία είναι αρραβωνιασμένος οκτώ ολόκληρα χρόνια. Η αθώα ανιψιά Γιούλα γοητεύει τον Κλεομένη, η μοδιστρούλα Σόφη περιμένει το γάμο που της έταξε ο Κούλης, ο Χαρίλαος τραγουδάει «πρωίαν σε είδα» ξαναβρίσκοντας το νεανικό του έρωτα και η τουρίστρια Ζιζή απολαμβάνει τις διακοπές της στην Ύδρα… Μια ιστορία που έρχεται από μια άλλη Ελλάδα νοσταλγική, με άλλες αξίες και ήθη. Πρόκειται για το θεατρικό έργο στο οποίο βασίστηκε αργότερα το σενάριο της ομώνυμης ταινίας με σπουδαίους πρωταγωνιστές, η οποία σημείωσε τεράστια επιτυχία στην εποχή της.

Σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια: Άκης Τσονίδης
Σκηνικά, επιμέλεια κοστουμιών: Νίκος Πατούνας
Κοστούμια: η Θεατρική Ομάδα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Φωτεινή Κασαπίδη
Τεχνικός ήχου/φωτισμού: Γιάννης Μητούδης

Παίζουν:
Αρχοντούδη Σούλα – Λίνα
Βροχίδης Ιορδάνης – Χαρίλαος
Καρλιώτη Αργυρώ – Ευτυχία
Μιχαηλίδης Στάθης – Κούλης
Παπαδημητρίου Χρύσα – Γιούλα
Πατούνας Νίκος – Κλεομένης
Τσολακίδου Ξένη – Σόφη, Ζιζή
και ο Άκης Τσονίδης – Βαγγέλης

Τιμές εισιτηρίων: 7 ευρώ (μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων/τριτέκνων, στρατιωτών), 10 ευρώ (κανονικό) και ΑΜΕΑ δωρέαν.
Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων: 2552028280

Πείτε μας την γνώμη σας

* Το όνομα, το email και το σχόλιο είναι υποχρεωτικά.

Εισαγωγικό Σημείωμα

Στη Νέα Ορεστιάδα, από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας που αρχικά δημιουργήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης και από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 αποτελούσε τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας. Στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 2004) οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, προχώρησαν σε νέες δημιουργικές κινήσεις ιδρύοντας τον ΔΙΟΝΥΣΟ, που με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα την πόλη της Ν. Ορεστιάδας, αναπτύσσει την πρότυπη και πολύπλευρη δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση κυρίως μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά. Φυσικά το υπάρχον Θεατρικό Εργαστήρι της Ν. Ορεστιάδας αποτελεί το "θεμέλιο λίθο" στη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Αρχείο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…

Η νέα σελίδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Ενημερώνεται συνεχώς με νέα για τη δραστηριότητα και τις παραστάσεις. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και με αρχειακό υλικό από την ιστορία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Παλαιότερα θέματα στο... πρώην blog