Όλες οι λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Το Γκατζολάκι του 12ου πείσμωσε με τα… δεινά της οικονομικής κρίσης, φοράει τα καλά του και καλεί τον κόσμο να γελάσει, να συγκινηθεί, να θυμώσει, να χαρεί, να ΖΗΣΕΙ μέσα από το Θέατρο για οκτώ ημέρες, στη βορειότερη και νεότερη πόλη της Ελλάδας, τη Νέα Ορεστιάδα Έβρου.

Έτσι, από την  Κυριακή 28 Αυγούστου έως και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011, διοργανώνεται το 12ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας με ένα πλούσιο πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων από όλη την Ελλάδα. Οι ερασιτεχνικοί θίασοι φτάνουν στον ακριτικό Έβρο για να λάβουν μέρος σε έναν θεατρικό διαγωνισμό που στόχο έχει την ανάδειξη του καλού Ερασιτεχνικού Θεάτρου και τη συνεχή βελτίωση του καλλιτεχνικού αποτελέσματος όλων αυτών που, χωρίς οικονομικές απολαβές αλλά με κατάθεση ψυχής,  αφιερώνουν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής τους στο Θέατρο.

Η Ροζίτα Σώκου και ο Σωτήρης Χατζάκης τα τιμώμενα πρόσωπα του φετινού Φεστιβάλ

Το 12ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου τιμά φέτος την κ. Ροζίτα Σώκου για το σύνολο της πολύχρονης προσφορά της στις Τέχνες και τα Γράμματα, και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Κ.Θ.Β.Ε. κ. Σωτήρη Χατζάκη για τη θεατρική του πορεία και τη μεγάλη και αποτελεσματική προσπάθεια να προσφέρει θέατρο αξιώσεων και στα πιο απομακρυσμένα μέρη της βόρειας Ελλάδας.

Το Πρόγραμμα – Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ορεστιάδας, ώρα 9 μ.μ. (σε περίπτωση κακοκαιρίας στο “Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ”)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/8

– Τελετή Έναρξης

– Θεατρική παράσταση εκτός συναγωνισμού από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ  «Ο Ηλίας του 16ου» των Αλ. Σακελλάριου – Χρ. Γιαννακόπουλου.

– Τιμητικό Αφιέρωμα στον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Κ.Θ.Β.Ε. Σωτήρη Χατζάκη. Προλογίζουν, ο ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης και η σκηνογράφος/ενδυματολόγος Έρση Δρίνη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29/8
Εργαστήρι Δραματικής Τέχνης του Θεάτρου Παράθλαση 18+1, Θεσσαλονίκη
«Η κραυγή», κωμωδία γραμμένη από συγγραφική ομάδα και τους ίδιους τους συμμετέχοντες

ΤΡΙΤΗ 30/8
Δημοτικό Θέατρο Συκεών
«Ο Λαγός και ο Μπάφος» του Τάσου Ράντζου, κωμωδία – διασκευή από λαϊκά αφηγήματα

ΤΕΤΑΡΤΗ 31/8
Θεατρική Ομάδα Μυτιλήνης Οι Άστεγοι
«Το Πείραμα» του Μάριο Τζιορντάνο, μια αληθινή δραματική ιστορία σε θεατρική διασκευή του Κλεομένη Τζαννέτου (ακατάλληλο για κάτω των 16 ετών)

ΠΕΜΠΤΗ 1/9
Θεατρική Ομάδα Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Δράμας
«Εχθροί εξ αίματος» του Αρκά, κωμωδία

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/9
ΘΕ.Σ.ΜΑ. – Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας – Μακρακώμης
«Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Φ.Γ. Λόρκα, μετάφραση: Μαίρη Βιδάλη, δράμα

ΣΑΒΒΑΤΟ 3/9
Καλλιτεχνικό Σωματείο Οι Αθεράπευτοι, Ιωάννινα
«Ο Συνταγματάρχης Πουλί» του Χρίστο Μπόιτσεφ, μετάφραση: Γιάννης Βαρβέρης, δραματική κωμωδία

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/9

– Θεατρική παράσταση εκτός συναγωνισμού από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ «Κοινός Λόγος» της Έλλης Παπαδημητρίου.

– Τιμητικό Αφιέρωμα στη δημοσιογράφο, συγγραφέα, μεταφράστρια, κριτικό τέχνης κα Ροζίτα Σώκου. Προλογίζει ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας.

– Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και απονομή των Βραβείων.

 

Η Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ αποτελείται και φέτος από καταξιωμένες προσωπικότητες του θεατρικού χώρου, τους ηθοποιούς Αντώνη Θεοδωρακόπουλο, Γιάννη Καρατζογιάννη, Ντίνα Κώνστα, Αιμιλία Υψηλάντη και τον κριτικό θεάτρου Σπύρο Παγιατάκη.

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει, όπως κάθε χρόνο, ο Αλέξης Κωστάλας.

 

Διοργάνωση: ΔΙΟΝΥΣΟΣ Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας

σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης, το Δήμο Ορεστιάδας και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας.

Πληροφορίες: ΔΙΟΝΥΣΟΣ | τ. 2552028280, mail@dionysos-net.gr

Ένα σχόλιο

Άλλη μια χρονιά & κόντρα στην κρίση, παρότι συχνά ίσως χρειάζεται να κάνει ορθοπεταλιά πάνω σ’ ένα ποδήλατο, ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ φέρνει κοντά μας την τέχνη και στην παρέα μας ανθρώπους που έτσι κι αλλιώς δεν θα συναντούσαμε. Μ’αρέσει η επιλογή των τιμώμενων προσώπων. Ο κ. Χατζάκης ένας άνθρωπος με όραμα, με επιμονή στην ελληνικότητα και άνοιγμα στους νέους και η κ. Σώκου μια καταξοιωμένη δημοσιογράφος, κριτικός ,συγγραφέας και όχι μόνο. Και φυσικά η κριτική επιτροπή!
Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Α και καλή επιτυχία στο φεστιβάλ με γεμάτο το θέατρο κάθε βράδυ.

Πείτε μας την γνώμη σας

* Το όνομα, το email και το σχόλιο είναι υποχρεωτικά.

Εισαγωγικό Σημείωμα

Στη Νέα Ορεστιάδα, από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας που αρχικά δημιουργήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης και από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 αποτελούσε τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας. Στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 2004) οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, προχώρησαν σε νέες δημιουργικές κινήσεις ιδρύοντας τον ΔΙΟΝΥΣΟ, που με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα την πόλη της Ν. Ορεστιάδας, αναπτύσσει την πρότυπη και πολύπλευρη δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση κυρίως μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά. Φυσικά το υπάρχον Θεατρικό Εργαστήρι της Ν. Ορεστιάδας αποτελεί το "θεμέλιο λίθο" στη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Αρχείο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…

Η νέα σελίδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Ενημερώνεται συνεχώς με νέα για τη δραστηριότητα και τις παραστάσεις. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και με αρχειακό υλικό από την ιστορία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Παλαιότερα θέματα στο... πρώην blog