1ο Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου στο Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ

 

Τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2012 ξεκινάει το 1ο Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου στο θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ (Ορέστου 76) στη Νέα Ορεστιάδα, με πέντε επιλεγμένες ταινίες του σύγχρονου Γαλλικού κινηματογράφου για μικρούς και μεγάλους. Οι προβολές ξεκινούν κάθε βράδυ στις 9 και η είσοδος είναι ελεύθερη. Παράλληλα το Φεστιβάλ θα ταξιδέψει στο Διδυμότειχο και στο Σουφλί.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Δευτέρα 14 Μαΐου, 9 μ.μ.:
“Οι απίστευτες περιπέτειες της Αντέλ” (“Les aventures extraordinaires d’ Adele Blanc-Sec”, 2010, 107΄).
Το 1912, η Αντέλ Μπλαν-Σεκ, ατρόμητη νεαρή δημοσιογράφος, κάνει τα πάντα για να πετύχει τους στόχους της, όπως να ταξιδέψει μέχρι την Αίγυπτο και να βρεθεί αντιμέτωπη με μούμιες κάθε είδους. Την ίδια στιγμή στο Παρίσι επικρατεί πανικός! Το αυτό ενός πτεροδάκτυλου 136 εκατομμυρίων ετών, έχει εκκολαφθεί μυστηριωδώς σε ένα ράφι του Φυσικού Μουσείου Ιστορίας και διασπείρει τον τρόμο στον ουρανό της πόλης. Τίποτα όμως δεν σταματά την Αντέλ, οι περιπέτειες της οποίας κρύβουν πολλές ακόμα απίστευτες εκπλήξεις.
Στο Διδυμότειχο η ταινία θα προβληθεί την Τρίτη 15/5 και στο Σουφλί την Τετάρτη 16/5.

Τρίτη 15 Μαΐου:
Πρωί (οργανωμένη προβολή για μαθητές δημοτικών σχολείων): “Αρθουρ 3, ο Πόλεμος των δύο κόσμων” (Arthur 3, La guerre des deux mondes”, 2008, 100΄)
Η Τριλογία των Μίνιμοϊς, Γ΄ μέρος: Έχοντας παγιδεύσει τον Άρθουρ στον κόσμο των Μίνιμοϊς, ο Μάλταζαρ αναζητά στο σπίτι των παππούδων του ένα μαγικό ελιξίριο, ενώ οργανώνει το στρατό με τον οποίο σκοπεύει να κυριεύσει τη γειτονική πόλη.
Στο Διδ/χο η ταινία θα προβληθεί την Πέμπτη 17/5 και στο Σουφλί την Παρασκευή 18/5.

9 μ.μ.: “Τα Ομορφόπαιδα” (“Les Beaux Gosses”, 2008, 90΄)
Τρεις υποψηφιότητες στα βραβεία Cesar2012 – Συμμετοχή στο 15θήμερο των Σκηνοθετών, του Διεθούς Φεστιβάλ των Καννών το 2009.
Ο Herve είναι δεκατεσσάρων ετών και ζει μόνος μαζί με τη μητέρα του. Ένας έφηβος που πλημμυρίζει από τις ορμές του, άχαρος εμφανισιακά και δίχως ιδιαίτερη τόλμη. Στο γυμνάσιο τα κουτσοκαταφέρνει και έχει δίπλα του τα φιλαράκια του. Αυτό που έχει κυριέψει όλη του τη σκέψη είναι να βγει με ένα κορίτσι. Δυστυχώς, σε αυτά τα θέματα τρώει τη μια απόρριψη μετά την άλλη, χωρίς ωστόσο να το βάζει κάτω. Και κάποια μέρα, χωρίς καλά-καλά να καταλάβει και πώς, έχει βρεθεί να αρέσει στην Aurore, ένα από τα πιο όμορφα κορίτσια της τάξης του…
Στο Διδυμότειχο η ταινία θα προβληθεί την Τετάρτη 16/5 και στο Σουφλί την Πέμπτη 17/5.

Τετάρτη 16 Μαΐου:
9 μ.μ.: “Μικρά Αθώα Ψέματα” (“Les petits mouchoirs”, 2010, 154΄)
Μετά από ένα τραγικό γεγονός, μια παρέα φίλως αποφασίζει να φύγει για καλοκαιρινές διακοπές δίπα στη θάλασσα, όπως κάθε χρόνο. Η φιλία, οι πεποιθήσεις, οι ενοχές, οι έρωτές του καταρρέουν. Είναι καιρός να “πέσουν οι μάσκες” και να αποκαλυφθούν μυστικά και ψέματα.
Στο Διδυμότειχο η ταινία θα προβληθεί την Πέμπτη 17/5 και στο Σουφλί το Σάββατο 19/5.

Πέμπτη 17 Μαΐου:
9 μ.μ.: “Βιλα Αμαλία” (“Villa Amalia”, 2009, 91΄)
Σαν τη σταγόνα του νερού που ξεχειλίζει το βάζο, μια νύχτα η Ann βλέπει τον Thomas να αγκαλιάζει μιαν άλλη και αποφασίζει να τον παρατήσει, να τα παρατήσει όλα. Είναι μουσικός, μόνο η μουσική την κρατάει, αλλά δεν τη συγκρατεί. Το μόνο δέσιμο που έχει είναι με τη μουσική. Διαλύει τη φιλική της σχέση με τον Georges, που εμφανίστηκε μπροστά της ενώ την ήξερε από τότε που ήταν παιδιά, και δραπευτεύει, φεύγει να αναζητήσει τις ρίζες της και τη μοίρα της, βρίσκει ένα νησί, εκεί που είναι η βίλα Amalia.
Στο Διδ/χο η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 18/5 και στο Σουφλί την Κυριακή 20/5.

Το 1ο Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Γαλλικά Ινστιτούτα Αθηνών και Θεσσαλονίκης, μια πρωτοβουλία καθηγητών και φίλων της Γαλλικής Γλώσσας της περιοχής, με τη στήριξη του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ και την οικονομική υποστήριξη των καθηγητών Γαλλικής γλώσσας και φροντιστηρίων:
– Κέντρο Βαλκανικών & Ευρωπαϊκών Γλωσσών – Κιουγλού Ευαγγελία & Τσαρούδη Βάια (Ν. Ορεστιάδα)
– Ζωή Εμμανουηλίδου (Ν. Ορεστιάδα)
– Κατερίνα Πρεπούδη (Σουφλί)

Στο Διδυμότειχο και στο Σουφλί οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στα Δημοτικά Θέατρα.

Περισσότερες πληροφορίες: Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, Ορέστου 76, τηλ. 2552028280


 

Πείτε μας την γνώμη σας

* Το όνομα, το email και το σχόλιο είναι υποχρεωτικά.

Εισαγωγικό Σημείωμα

Στη Νέα Ορεστιάδα, από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας που αρχικά δημιουργήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης και από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 αποτελούσε τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας. Στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 2004) οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, προχώρησαν σε νέες δημιουργικές κινήσεις ιδρύοντας τον ΔΙΟΝΥΣΟ, που με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα την πόλη της Ν. Ορεστιάδας, αναπτύσσει την πρότυπη και πολύπλευρη δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση κυρίως μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά. Φυσικά το υπάρχον Θεατρικό Εργαστήρι της Ν. Ορεστιάδας αποτελεί το "θεμέλιο λίθο" στη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Αρχείο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…

Η νέα σελίδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Ενημερώνεται συνεχώς με νέα για τη δραστηριότητα και τις παραστάσεις. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και με αρχειακό υλικό από την ιστορία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Παλαιότερα θέματα στο... πρώην blog