Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα των διαγωνιζόμενων ομάδων στο 13ο!

Επιλέχθηκαν οι Θεατρικές Ομάδες που θα λάβουν μέρος στο διαγωνιστικό μέρος του 13ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας.

Μετά από αξιολόγηση των δεκάδων αιτήσεων συμμετοχής, οι Ομάδες που θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ορεστιάδας από τις 2 έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2012, είναι οι εξής:

– Δευτέρα 3/9: Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου, “Το Έκτο Πάτωμα” του Αλφρέντ Ζερί
– Τρίτη 4/9: Πολιτιστικός – Θεατρικός Σύλλογος Αλμωπίας “Έκφραση”, “Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης” του Άκη Δήμου
– Τετάρτη 5/9: Θ.Ε.Σ.Μ.Α. (Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας – Μακρακώμης), “Ο Επίλογος” του Αλέκου Γαλανού
– Πέμπτη 6/9: Θεατρική Ομάδα “Ληνός” των εργαζομένων του Νοσοκομείο Παπανικολάου, “Κλέψε λιγότερο” του Ντάριο Φο.
– Παρασκευή 7/9: Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα “Εξ Αμάξης”, “Το ταξίδι” του Γιώργου Θέμελη
– Σάββατο 8/9: Εκπολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Κασσάνδρειας “Η Κασσάνδρα”, “Μοιρολατρία”, διασκευή από το μυθιστόρημα της Π.Δέλτα “Παραμύθι χωρίς όνομα”

Σε περίπτωση πιθανού κωλύματος των προκριθέντων, έχουν επιλεγεί και έξι αναπληρωματικές ομάδες:

1. Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου “Η Πρόοδος” Αιγάλεω, “Ματωμένος Γάμος” του F.G.Lorka
2. Ομάδα Θεάτρου “6…7” Σέρρες, “Οι Ηλίθιοι” του Νηλ Σάιμον
3. Καλλιτεχνικό Σωματείο “Οι Αθεράπευτοι” Ιωαννίνων, “Ο κατά φαντασίαν ασθενής” του Μολιέρου
4. Θεατρική Ομάδα ΔΗΠΠΑΚΥΘ Θερμαϊκού “Εταιρία Υποκριτών”, “Play it again Sam” του Woody Allen
5. Θεατρική Ομάδα “ΔραΠαίκτες” Βόλου, “Μ(π)αλωμένος Γάμος” του Κάβουρα Ευάγγελου
6. “Θεατροκάπηλοι” Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, “Φούστα Μπλούζα” των Θ.Παπαθανασίου – Μ. Ρέππα

Στη μεγάλη γιορτή του Ερασιτεχνικού Θεάτρου, για δέκατη τρίτη χρονιά, θα πραγματοποιηθούν τιμητικά αφιερώματα σε σημαντικές προσωπικότητες του θεατρικού χώρου, ενώ και φέτος η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από αξιόλογους καλλιτέχνες που αντιλαμβάνονται την αξία του Ερασιτεχνισμού και συμβάλλουν σημαντικά στην καλύτερη δυνατή εξέλιξή του. Εκτός συναγωνισμού λαμβάνει μέρος και το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ – διοργανωτής του Φεστιβάλ – ενώ και η τελετή λήξης/απονομή των βραβείων, θα γίνει στις 9/9 με έναν πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο…

Πολλές εκπλήξεις επιφυλάσσει και φέτος το Γκατζολάκι του 13ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, που τρυπώνει τη μουσούδα του παντού και επιμένει – σε πείσμα των καιρών – να αισιοδοξεί, να χαμογελά και να ελπίζει, μέσα από το Μεγάλο Σχολείο της Ζωής, το Θέατρο.

Πείτε μας την γνώμη σας

* Το όνομα, το email και το σχόλιο είναι υποχρεωτικά.

Εισαγωγικό Σημείωμα

Στη Νέα Ορεστιάδα, από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας που αρχικά δημιουργήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης και από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 αποτελούσε τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας. Στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 2004) οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, προχώρησαν σε νέες δημιουργικές κινήσεις ιδρύοντας τον ΔΙΟΝΥΣΟ, που με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα την πόλη της Ν. Ορεστιάδας, αναπτύσσει την πρότυπη και πολύπλευρη δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση κυρίως μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά. Φυσικά το υπάρχον Θεατρικό Εργαστήρι της Ν. Ορεστιάδας αποτελεί το "θεμέλιο λίθο" στη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Αρχείο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…

Η νέα σελίδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Ενημερώνεται συνεχώς με νέα για τη δραστηριότητα και τις παραστάσεις. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και με αρχειακό υλικό από την ιστορία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Παλαιότερα θέματα στο... πρώην blog