14ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας: Το πρόγραμμα των παραστάσεων

Γεμάτο το φετινό καλοκαίρι για το ΔΙΟΝΥΣΟ, χωρίς στιγμή ανάπαυλας για τα μέλη του που ακούραστα συνεχίζουν τις δημιουργικές δραστηριότητες!

 

Ο «Αρδας 2013 – 19η Συνάντηση Νέων» – του οποίου την καλλιτεχνική και οργανωτική επιμέλεια είχε ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ – τελείωσε με ομολογουμένως τεράστια επιτυχία.

 

Αμέσως μετά ξεκίνησε η καλοκαιρινή περιοδεία του «Μπακαλόγατου» στην Αν. Μακεδονία και Θράκη με καθημερινές παραστάσεις έως και τις 14/8

 

 

…και οι φρενήρεις δημιουργικοί ρυθμοί συνεχίζονται μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τη διοργάνωση του 14ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας.

Μέσα από τις δεκάδες αιτήσεις συμμετοχής των θεατρικών ομάδων όλης της χώρας, ξεχώρισαν και επιλέχθηκαν οι έξι που θα λάβουν μέρος στην τελική φάση του διαγωνισμού, παρουσιάζοντας τη δουλειά τους στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Νέας Ορεστιάδας από 1 έως 8 Σεπτεμβρίου 2013. Οι επιλεγμένες ομάδες θα διαγωνιστούν ενώπιον του πολυπληθούς θεοτρόφιλου κοινού του βορείου Έβρου, αλλά και της Κριτικής Επιτροπής που αποτελείται και φέτος από σημαντικές προσωπικότητες του θεατρικού χώρου. Επίσης, επιλέχθηκαν και έξι αναπληρωματικές ομάδες, ώστε να καλυφθεί άμεσα το ενδεχόμενο κενό σε περίπτωση απρόοπτου κωλύματος κάποιας ομάδας.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του 14ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, έχει ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 1/9

Τελετή Έναρξης. Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ “Ο Μπακαλόγατος” των Χ. & Γ. Γιαννακόπουλου, σε σκηνοθεσία Άκη Τσονίδη (εκτός συναγωνισμού). Τιμητικό Αφιέρωμα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 2/9

Θεατρική Ομάδα “ΑΣΤΕΓΟΙ” Μυτιλήνης

“Το Αυγό” του Φελισιέν Μαρσώ (μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης)

ΤΡΙΤΗ 3/9

“Το Μικρό Θέατρο” Αγρινίου

“Θα σε πάρει ο δρόμος” του Σάκη Σερέφα

ΤΕΤΑΡΤΗ 4/9

Φιλοπρόοδος Όμιλος Καρδαμύλων Χίου

“Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός” των Θ. Παπαθανασίου – Μ. Ρέππα

ΠΕΜΠΤΗ 5/9

“Θεατροδρόμιο” Κοζάνης

“Η νύχτα των μυστικών” του Γκαμπριέλ Αρούτ (μετάφραση: Κώστας Ιωαννίδης)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/9

Θεατρική Ομάδα Πυλαίας Θεσσαλονίκης

“Αρτούρο Ούι” του Μπέρτολτ Μπρεχτ (μετάφραση: Κώστας Σταματίου)

ΣΑΒΒΑΤΟ 7/9

Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας – Μακρακώμης (Θ.Ε.Σ.ΜΑ.)

“Βίκτωρ” ή “Τα παιδιά στην εξουσία” του Ροζέ Βιτράκ (μετάφραση: Αλέξανδρος Κοέν)

ΚΥΡΙΑΚΗ 8/9

Τελετή Λήξης: Χοροθεατρική παράσταση – Τιμητικά Αφιερώματα – Απονομή Βραβείων

 

Οι έξι αναπληρωματικές θεατρικές ομάδες είναι:

1. Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσάνδρειας Χαλκιδικής “Κασσάνδρα”: “Οι καλόπιστοι θεατρίνοι” του Πιερ Ντε Μαριβώ (μετάφραση: Ανδρέας Στάικος)

2. Θεατρική Ομάδα “Ληνός” Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου Θεσσαλονίκης: “Ο Αρχοντοχωριάτης” του Μολιέρου

3. “Ερωτέχνες” Αλμωπίας: “Τρεισήμησι δόσεις τρέλας” των Φ. Τσιμεντερίδου – Ε. Παλατσίδου

4. Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυγύρου Χαλκιδικής: “Πρόσκληση σε φόνο” της Ρ. Αβαράκη-Αγραφιώτη

5. Θεατρικό Εργαστήρι Κουφαλίων Θεσσαλονίκης “Δρώμενο”: “Μπαμπάδες με ρούμι” των Θ. Παπαθανασίου – Μ. Ρέππα

6. Κορινθιακό Θέατρο “Β. Ρώτας”: “Μαρία Πενταγιώτισσα” του Μποστ

 

Σύντομα οι περισσότερες λεπτομέρειες για το τελικό πρόγραμμα, τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, τα Τιμώμενα Πρόσωπα και τον… Παρουσιαστή του 14ου Πεναλλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας!

Πείτε μας την γνώμη σας

* Το όνομα, το email και το σχόλιο είναι υποχρεωτικά.

Εισαγωγικό Σημείωμα

Στη Νέα Ορεστιάδα, από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας που αρχικά δημιουργήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης και από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 αποτελούσε τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας. Στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 2004) οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, προχώρησαν σε νέες δημιουργικές κινήσεις ιδρύοντας τον ΔΙΟΝΥΣΟ, που με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα την πόλη της Ν. Ορεστιάδας, αναπτύσσει την πρότυπη και πολύπλευρη δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση κυρίως μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά. Φυσικά το υπάρχον Θεατρικό Εργαστήρι της Ν. Ορεστιάδας αποτελεί το "θεμέλιο λίθο" στη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Αρχείο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…

Η νέα σελίδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Ενημερώνεται συνεχώς με νέα για τη δραστηριότητα και τις παραστάσεις. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και με αρχειακό υλικό από την ιστορία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Παλαιότερα θέματα στο... πρώην blog