Στην Αθήνα για μία εβδομάδα οι βραβευμένες παραστάσεις του 15ου…

Στην Αθήνα για μία εβδομάδα οι βραβευμένες παραστάσεις του 15ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας

στο θέατρο ΑΡΓΩ στο Μεταξουργείο, από 22 έως 28 Σεπτεμβρίου

Η δράση που καθιέρωσε από την 2012 το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ σε συνεργασία με το Θέατρο ΑΡΓΩ και την Αιμιλία Υψηλάντη πραγματοποιείται και φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά, μεταφέροντας το ετήσιο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας από την ακριτική Ελλάδα στο Κέντρο! Έτσι, την τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη, οι τρεις βραβευμένες παραστάσεις, που διακρίθηκαν ανάμεσα σε 34 συμμετοχές, παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο Θέατρο ΑΡΓΩ στο Μεταξουργείο.

logo_Athina_2014_01

Το Πρόγραμμα:

Δευτέρα 22 & Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου

Θεατροδρόμιο Κοζάνης με το έργο «Η Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία Γιώτη Βασιλειάδη.

Έλαβε συνολικά οκτώ βραβεία: 1ο βραβείο καλύτερης παράστασης, 1ο βραβείο κοινού καλύτερης παράστασης, βραβείο φωτισμού (Σάκης Παπαδόπουλος), βραβείο μουσικής σύνθεσης (Δημήτρης Δημόπουλος), βραβείο Α΄ ανδρικού ρόλου (Κώστας Ιωαννίδης), βραβείο ενδυματολογίας (Βενετία Νάση), βραβείο σκηνογραφίας (Γιώτης Βασιλειάδης), βραβείο σκηνοθεσίας (Γιώτης Βασιλειάδης).

Τετάρτη 24 & Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου

Θεατρική Ομάδα Carpe Diem Δήμου Ζωγράφου με το έργο «Το Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή, σε θεατρική διασκευή Σταμάτη Φασουλή – Θανάση Νιάρχου και σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη.

Απέσπασε το 2ο βραβείο καλύτερης παράστασης και 2ο βραβείο κοινού καλύτερης παράστασης, βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου (Μαρία Αδαμοπούλου), βραβείο ενδυματολογίας (Μάρθα Φωκά).

Σάββατο 27 & Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου

Θεατρικός Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Νομού Θεσσαλονίκης «Διθύραμβος Εξ Αμάξης» με το δικό τους πρωτότυπο έργο«Γριοθεσία» των Α. Ιωάννου & Ι. Κατσαρού σε σκηνοθεσία Βάνας Βουρτσάκη.

3ο βραβείο καλύτερης παράστασης, βραβείο μουσικής επιμέλειας (Βάνα Βουρτσάκη και Θέμης Δούκας), βραβείο Β΄ γυναικείου ρόλου (Αριάδνη Σκυριανίδου), βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου (Ιωάννα Κατσαρού).

Το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ θεσμοθέτησε αυτή τη δράση ως συνέχεια του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Νέα Ορεστιάδα Έβρου. Με τον τρόπο αυτό δίνει τη δυνατότητα σε διακεκριμένες Ερασιτεχνικές Ομάδες Θεάτρου να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ένα ευρύτερο θεατρόφιλο κοινό, προβάλλοντας ταυτόχρονα το καλό Ερασιτεχνικό Θέατρο ως μέσο ουσιαστικής πολιτιστικής παρέμβασης στην περιφέρεια και στις τοπικές κοινωνίες.

Το 15ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ορεστιάδα Έβρου από την Κυριακή 24 έως και την Κυριακή 31 Αυγούστου 214. Την Κριτική Επιτροπή που αξιολόγησε τις παραστάσεις και απένειμε τα βραβεία, αποτελούσαν οι: Γιάννης Βογιατζής (ηθοποιός), Αντώνης Θεοδωρακόπουλος (ηθοποιός), Εύα Καμινάρη (ηθοποιός), Γιάννης Μαργαρώνης (χορογράφος), Νεφέλη Ορφανού (ηθοποιός), Θανάσης Παπαγεωργίου (σκηνοθέτης, ηθοποιός) και ο Σπύρος Φωκάς (ηθοποιός). Το οκταήμερο Φεστιβάλ παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές της ακριτικής περιοχής, εκ των οποίων προέκυψαν και τα Βραβεία Κοινού. Στην τελική φάση του διαγωνισμού, έπειτα από την πρόκρισή τους, συμμετείχαν θεατρικές ομάδες από Δήμο Ζωγράφου Αττικής, Ιωάννινα, Περιγιάλι Κορινθίας, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Πυλαία. Παρουσιαστής ήταν ο Αλέξης Κωστάλας και τιμώμενο πρόσωπο της φετινής διοργάνωσης η Ζωή Λάσκαρη.

Η Εβδομάδα του Φεστιβάλ στην Αθήνα, πραγματοποιείται και φέτος στο Θέατρο ΑΡΓΩ, με τη στήριξη και τη συνεργασία της Αιμιλίας Υψηλάντη. Έναρξη παραστάσεων κάθε βράδυ στις 9.

afisa_Athina_2014_01

Ένα σχόλιο

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ Your Comments

Πείτε μας την γνώμη σας

* Το όνομα, το email και το σχόλιο είναι υποχρεωτικά.

Εισαγωγικό Σημείωμα

Στη Νέα Ορεστιάδα, από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας που αρχικά δημιουργήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης και από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 αποτελούσε τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας. Στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 2004) οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, προχώρησαν σε νέες δημιουργικές κινήσεις ιδρύοντας τον ΔΙΟΝΥΣΟ, που με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα την πόλη της Ν. Ορεστιάδας, αναπτύσσει την πρότυπη και πολύπλευρη δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση κυρίως μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά. Φυσικά το υπάρχον Θεατρικό Εργαστήρι της Ν. Ορεστιάδας αποτελεί το "θεμέλιο λίθο" στη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Αρχείο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…

Η νέα σελίδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Ενημερώνεται συνεχώς με νέα για τη δραστηριότητα και τις παραστάσεις. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και με αρχειακό υλικό από την ιστορία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Παλαιότερα θέματα στο... πρώην blog