Έως τις 10/7 η υποβολή συμμετοχών στο 16ο Φεστιβάλ Θεάτρου!

– από το Σάββατο 29 Αυγούστου έως και το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015 η φετινή διοργάνωση –

LOGO 16ou--

Για δέκατη έκτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται το θεσμοθετημένο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στη Νέα Ορεστιάδα Έβρου από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ορεστιάδας και με τη στήριξη της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης / Π.Ε. Έβρου. Έτσι, το αγαπημένο Γκατζολάκι του Φεστιβάλ, καλεί και φέτος τις ενδιαφερόμενες θεατρικές ομάδες της Ελλάδας να δηλώσουν συμμετοχή στη 16η διοργάνωση ενός καταξιωμένου θεσμού που έχει αγκαλιαστεί από τους κατοίκους της ακριτικής περιοχής και δίνει βήμα έκφρασης στους ερασιτέχνες του θεάτρου όλης της χώρας.

— Το Φεστιβάλ είναι διαγωνιστικό και απευθύνεται σε ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα από όλη την Ελλάδα (θεατρικές ομάδες ενηλίκων από δήμους, συλλόγους, πανεπιστήμια και κάθε πολιτιστικό φορέα της χώρας), για όλα τα είδη θεάτρου εκτός αρχαίου δράματος και παιδικού θεάτρου.
— Θα διεξαχθεί από το Σάββατο 29/8 έως και το Σάββατο 5/9/2015 στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Νέας Ορεστιάδας (σε περίπτωση κακοκαιρίας στο Θέατρο “ΔΙΟΝΥΣΟΣ”)
— Για την τελική φάση του διαγωνιστικού μέρους επιλέγονται έξι θεατρικά σχήματα από όλη την Ελλάδα και έξι αναπληρωματικά.
— Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται και φέτος από έμπειρους και καταξιωμένους καλλιτέχνες του Θεάτρου.
— Θα απονεμηθούν τιμητικά βραβεία (1ο , 2ο , 3ο Καλύτερης Παράστασης, Σκηνοθεσίας, Α΄ & Β΄ Αντρικού Ρόλου, Α΄ & Β΄ Γυναικείου Ρόλου, Σκηνικών, Κοστουμιών, Μουσικής, Φωτισμών, Βραβεία Κοινού).

———————————————————————————-

Απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να αποσταλούν:

– Αίτηση Συμμετοχής (όπου να αναγράφεται η επωνυμία του Θεατρικού Σχήματος, ο τίτλος του έργου, ο συγγραφέας, όνομα υπευθύνου και τηλέφωνα επικοινωνίας).
– Ιστορικό Θεατρικού Σχήματος.
– Έγγραφη Άδεια του συγγραφέα, του μεταφραστή ή της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου φορέα.
– Φωτογραφίες (και σε ψηφιακή μορφή), Πρόγραμμα, Αφίσα, της συγκεκριμένης θεατρικής παράστασης.
– DVD της παράστασης.

Η υποβολή των συμμετοχών πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015.

Ηλεκτρονικά: mail@dionysos-net.gr (με κοινοποίηση: patounik@gmail.com)

ΕΛ.ΤΑ.: “ΔΙΟΝΥΣΟΣ”, τ.θ. 34, τ.κ. 68200, Νέα Ορεστιάδα.

Courier: “ΔΙΟΝΥΣΟΣ” Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας, Ορέστου 76, τ.κ .68200

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2552028280 και 6932324944 ( Άκης Τσονίδης).

 

4 Σχόλια

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΘΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ.ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΜΗΜΑ.Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΚΗ ΤΣΟΝΙΔΗ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΘΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ.ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΜΗΜΑ.Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΚΗ ΤΣΟΝΙΔΗ.
MANOS MANIAS ΚΑΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Μηπως κ.Τσονίδη να έρθετε και μια βόλτα Αλεξανδρούπολη να οργανωθει καποιο »επίσημο» ερασιτεχνικό σχήμα??
Εαν ΝΑΙ, θα περιμένω mail σας.

05.08.15

Καλησπέρα,
ο κ. Τσονίδης δεν ασχολείται με την ηλεκτρονική επικοινωνία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ και δεν έχει προσωπικό e-mail, γι’ αυτό αν θέλετε μπορείτε να τον καλέσετε στο κινητό του. Τον έχω ενημερώσει ήδη για το μήνυμά σας και εννοείται ότι είναι πάντα διαθέσιμος για οτιδήποτε προάγει το Θέατρο και τον Πολιτισμό, ειδικά στον τόπο μας.

Πείτε μας την γνώμη σας

* Το όνομα, το email και το σχόλιο είναι υποχρεωτικά.

Εισαγωγικό Σημείωμα

Στη Νέα Ορεστιάδα, από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας που αρχικά δημιουργήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης και από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 αποτελούσε τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας. Στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 2004) οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, προχώρησαν σε νέες δημιουργικές κινήσεις ιδρύοντας τον ΔΙΟΝΥΣΟ, που με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα την πόλη της Ν. Ορεστιάδας, αναπτύσσει την πρότυπη και πολύπλευρη δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση κυρίως μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά. Φυσικά το υπάρχον Θεατρικό Εργαστήρι της Ν. Ορεστιάδας αποτελεί το "θεμέλιο λίθο" στη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Αρχείο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…

Η νέα σελίδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Ενημερώνεται συνεχώς με νέα για τη δραστηριότητα και τις παραστάσεις. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και με αρχειακό υλικό από την ιστορία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Παλαιότερα θέματα στο... πρώην blog