Το Γκατζολάκι του Έβρου ταξιδεύει στην Αθήνα…

…με τις βραβευμένες παραστάσεις από το 16ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας

Για τέταρτη συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας ταξιδεύει στην Αθήνα με τις τρεις βραβευμένες παραστάσεις του και τον διοργανωτή ΔΙΟΝΥΣΟ. Έτσι και φέτος ο Οκτώβριος γίνεται ο μήνας του Φεστιβάλ στην Αθήνα, όπου με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων σε δύο πολιτιστικούς χώρους του ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων) παρουσιάζονται τέσσερα διαφορετικά έργα σε διπλές παραστάσεις από τις διακεκριμένες Ομάδες της φετινής διοργάνωσης.

Το Πρόγραμμα
στον Πολυχώρο “Άννα & Μαρία Καλουτά” (Τιμοκρέοντος 6Α, Νέος Κόσμος, τηλ. 2109344131)
— Δευτέρα 5 και Τρίτη 6/10, στις 9 μ.μ.
“Δον Καμίλλο” του Σ. Πατατζή από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ. (διοργανωτής του Φεστιβάλ)

στο Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πετραλώνων (Αθηνοδώρου 61, Κ. Πετράλωνα, τηλ. 2103422642)
— Σάββατο 10 και Κυριακή 11/10, στις 9 μ.μ.
“Η Αυλή των θαυμάτων” του Ι. Καμπανέλλη από την Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Πολιτών Πυλαίας Θεσσαλονίκης “Η Πύλη” (1ο βραβείο καλύτερης παράστασης, 1ο βραβείο κοινού καλύτερης παράστασης, βραβείο σκηνοθεσίας, βραβείο σκηνογραφίας, βραβείο Β΄ ανδρικού ρόλου)
— Σάββατο 24 και Κυριακή 25/10, στις 9 μ.μ.
“Ματωμένος Γάμος” του Φ.Γκ.Λόρκα από το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας-Μακρακώμης (3ο βραβείο καλύτερης παράστασης, 3ο βραβείο κοινού καλύτερης παράστασης, βραβείο ενδυματολογίας, βραβείο Β΄ γυναικείου ρόλου)
— Σάββατο 31/10 και Κυριακή 1/11, στις 9 μ.μ.
“Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ” του Ε. Αλμπι από τη Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικής Κίνησης Νομού Ροδόπης (2ο βραβείο καλύτερης παράστασης, βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου, βραβείο Α΄ ανδρικού ρόλου, βραβείο μουσικής επιμέλειας)

Το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ θεσμοθέτησε αυτή τη δράση, ως συνέχεια του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Νέα Ορεστιάδα Έβρου. Με τον τρόπο αυτό δίνει τη δυνατότητα σε διακεκριμένες Ερασιτεχνικές Ομάδες Θεάτρου να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ένα ευρύτερο θεατρόφιλο κοινό, προβάλλοντας ταυτόχρονα το καλό Ερασιτεχνικό Θέατρο ως μέσο ουσιαστικής πολιτιστικής παρέμβασης στην περιφέρεια και στις τοπικές κοινωνίες.

Το 16ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ορεστιάδα Έβρου από το Σάββατο 29/8 έως και το Σάββατο 5/9/2015 με Κριτική Επιτροπή τους ηθοποιούς: Αντώνη Θεοδωρακόπουλο, Ελένη Κρίτα, Άννα Κουρή, το σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη και το χορογράφο Ιωάννη Μαργαρώνη. Το οκταήμερο Φεστιβάλ παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές της ακριτικής περιοχής, εκ των οποίων προέκυψαν και τα Βραβεία Κοινού. Συμμετείχαν θεατρικές ομάδες από Σπερχειάδα-Μακρακώμη, Χρυσούπολη Καβάλας, Κομοτηνή, Πυλαία Θεσσαλονίκης, Αλμωπία, Ηράκλειο Κρήτης, παρουσιαστής ήταν ο Αλέξης Κωστάλας και τιμώμενα πρόσωπα της φετινής διοργάνωσης οι ηθοποιοί Δημήτρης Μαυρόπουλος και Αντώνης Λουδάρος. Το φετινό Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος μουσικοσυνθέτη Βασίλη Δημητρίου.

Afisa_01

Πείτε μας την γνώμη σας

* Το όνομα, το email και το σχόλιο είναι υποχρεωτικά.

Εισαγωγικό Σημείωμα

Στη Νέα Ορεστιάδα, από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας που αρχικά δημιουργήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης και από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 αποτελούσε τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας. Στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 2004) οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, προχώρησαν σε νέες δημιουργικές κινήσεις ιδρύοντας τον ΔΙΟΝΥΣΟ, που με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα την πόλη της Ν. Ορεστιάδας, αναπτύσσει την πρότυπη και πολύπλευρη δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση κυρίως μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά. Φυσικά το υπάρχον Θεατρικό Εργαστήρι της Ν. Ορεστιάδας αποτελεί το "θεμέλιο λίθο" στη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Αρχείο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…

Η νέα σελίδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Ενημερώνεται συνεχώς με νέα για τη δραστηριότητα και τις παραστάσεις. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και με αρχειακό υλικό από την ιστορία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Παλαιότερα θέματα στο... πρώην blog