Ο Μικρός Πρίγκιπας στη Βουλγαρία

Στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Τοπόλοβγκραντ της Βουλγαρίας προκρίθηκε το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ. Πρόκειται για τον σημαντικότερο θεσμό του Ερασιτεχνικού Θεάτρου στη γειτονική χώρα, που διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού της Βουλγαρίας, το Σωματείο Βουλγάρων Ηθοποιών και το Εθνικό Θέατρο Βουλγαρίας.

SONY DSC

Το Φεστιβάλ είναι διαγωνιστικού χαρακτήρα και ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ θα λάβει μέρος με το έργο του Antoine de Saint-Exupéry «Ο Μικρός Πρίγκιπας». Η παράσταση θα δοθεί στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Κύριλλος και Μεθόδιος» στο Τοπόλοβγκραν το Σάββατο 14 Μαΐου στις 5 το απόγευμα.

Το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας εκπροσωπεί την Ελλάδα, διαγωνίζεται ανάμεσα σε πάνω από 20 ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα από οκτώ χώρες που παρουσιάζουν τις δουλειές τους καθημερινά (τρεις παραστάσεις κάθε μέρα), στο οκταήμερο φετιβάλ που ξεκίνησε στις 9 Μαΐου και ολοκληρώνεται με την απονομή των βραβείων την Κυριακή 15 Μαΐου 2016.

Η σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια και χορογραφίες είναι του Άκη Τσονίδη, το εικαστικό περιβάλλον, σκηνικά-κοστούμια, του Νίκου Πατούνα και παίζουν: Αστέριος Γκαρλέμος, Σοφία Διάκα, Βάσια Ζάχρα, Κώστας Ζιώγας, Γιάννης Καλκάνας, Μαρία Κυριακίδη, Αλέξανδρος Λιούμπας, Δέσποινα Μιχαηλίδη, Κώστας Μποσκίδης, Έφη Πανοπούλου, Κατερίνα Χρήστου.

Πείτε μας την γνώμη σας

* Το όνομα, το email και το σχόλιο είναι υποχρεωτικά.

Εισαγωγικό Σημείωμα

Στη Νέα Ορεστιάδα, από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας που αρχικά δημιουργήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης και από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 αποτελούσε τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας. Στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 2004) οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, προχώρησαν σε νέες δημιουργικές κινήσεις ιδρύοντας τον ΔΙΟΝΥΣΟ, που με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα την πόλη της Ν. Ορεστιάδας, αναπτύσσει την πρότυπη και πολύπλευρη δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση κυρίως μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά. Φυσικά το υπάρχον Θεατρικό Εργαστήρι της Ν. Ορεστιάδας αποτελεί το "θεμέλιο λίθο" στη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Αρχείο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…

Η νέα σελίδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Ενημερώνεται συνεχώς με νέα για τη δραστηριότητα και τις παραστάσεις. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και με αρχειακό υλικό από την ιστορία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Παλαιότερα θέματα στο... πρώην blog