Το Γκατζολάκι… φορτσάρει για το 17ο!

Το 17ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου πλησιάζει και το… Γκατζολάκι παίρνει φόρα να φορέσει τα καλά του για να ζήσει μοναδικές βραδιές θεάτρου στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Νέας Ορεστιάδας από το Σάββατο 27 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016. Δεκαήμερη, λοιπόν, η φετινή 17η διοργάνωση του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερες συγκινήσεις στο πολυπληθές θεατρόφιλο κοινό της περιοχής, με πολλές παραστάσεις και δράσεις ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, εκτός από το διαγωνιστικό του μέρος.

Πλέον ολοκληρώθηκε και η διαδικασία επιλογής των Θεατρικών Ομάδων που θα λάβουν μέρος στο διαγωνιστικό μέρος του 17ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, οι οποίες  με σειρά συμμετοχής, σύμφωνα με το πρόγραμμα, είναι οι:

– Θεατρική Ομάδα του Π.Σ. «Η Κασσάνδρα» Κασσάνδρειας Χαλκιδικής με το έργο «Το Σώσε» του Μάικλ Φρέιν (Δευτέρα 29/8)

– ΘΕΑ.Τ.Ο. Παραμυθιάς Δήμου Σουλίου με το έργο «Το διαμάντι και το κήτος, ή ολόκληρος ο Μποστ σε μία ώρα» του Λεωνίδα Τσίπη (Τρίτη 30/8)

– Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας – Μακρακώμης (Λαμία) με το έργο «Χαμάμ Γυναικών» της Νελ Νταν (Τετάρτη 31/8)

– Θεατροδρόμιο Κοζάνης με το έργο «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» των Θ. Παπαθανασίου-Μ. Ρέππα (Πέμπτη 1/9)

– Θεατρική Ομάδα Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης με το έργο «Με δύναμη από την Κηφισιά» των Δ.Κεχαΐδη-Ελ.Χαβιαρά (Παρασκευή 2/9)

– Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης με το έργο «Η όπερα του ζητιάνου» του Τζον Γκέι (Σάββατο 3/9)

 

Διακρίθηκαν επίσης και έξι αναπληρωματικές θεατρικές ομάδες, σε περίπτωση κωλύματος των έξι πρώτων. Τη δεύτερη (αναπληρωματική) εξάδα λοιπόν αποτελούν, με σειρά βαθμολογικής κατάταξης, οι:

– Θεατρική Ομάδα «Ληνός» του Νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, «Το Όμορφο Λευκό» του Ευάγγελου Καϊμακάμη

– Φύρδην Μίγδην Θεατρική Ομάδα, Θεσσαλονίκη, «Ω, τι κόσμος μπαμπά!» του Κώστα Μουρσελά

– Θεατρικός Σύλλογος «Έκφραση» Αλμωπίας, «Φτυστός ο μακαρίτης» της Πένυς Φυλακτάκη

– Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας «Η Αμάλθεια», «Η Αρπαγή της Σμαράγδως» του Μιχαήλ Κουνελάκη

– Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου Κρήτης, «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου

– Θεατρική Ομάδα του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού Κοζάνης, «Φαύστα» του Μποστ

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τις δεκάδες θεατρικές ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στη Μεγάλη Πανελλήνια Γιορτή Θεάτρου και υπόσχονται και φέτος να εμπνευστούν από το πείσμα, την υπομονή, την επιμονή και την εργατικότητα που χαρακτηρίζει το Γκατζολάκι του Φεστιβάλ, στοιχεία που, μαζί με την αστείρευτη αγάπη για την Τέχνη του Θεάτρου, έχουν οδηγήσει τον ιστορικό θεσμό στην κορυφή των γεγονότων για το Ερασιτεχνικό Θέατρο της χώρας.

Σύντομα η συνέχεια…

Πείτε μας την γνώμη σας

* Το όνομα, το email και το σχόλιο είναι υποχρεωτικά.

Εισαγωγικό Σημείωμα

Στη Νέα Ορεστιάδα, από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας που αρχικά δημιουργήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης και από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 αποτελούσε τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας. Στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 2004) οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, προχώρησαν σε νέες δημιουργικές κινήσεις ιδρύοντας τον ΔΙΟΝΥΣΟ, που με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα την πόλη της Ν. Ορεστιάδας, αναπτύσσει την πρότυπη και πολύπλευρη δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση κυρίως μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά. Φυσικά το υπάρχον Θεατρικό Εργαστήρι της Ν. Ορεστιάδας αποτελεί το "θεμέλιο λίθο" στη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Αρχείο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…

Η νέα σελίδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Ενημερώνεται συνεχώς με νέα για τη δραστηριότητα και τις παραστάσεις. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και με αρχειακό υλικό από την ιστορία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Παλαιότερα θέματα στο... πρώην blog