Όλες οι πληροφορίες για το 17ο…

Δεκαεπτά χρόνια συμπληρώνει φέτος το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διοργανώνεται στη βορειότερη και νεότερη πόλη της Ελλάδας, τη Νέα Ορεστιάδα Έβρου, όπου η δημοφιλής μασκότ του, το Γκατζολάκι συνεχίζει ακάθεκτο να τρυπώνει τη μουσούδα του παντού, να πεισμώνει, να αισιοδοξεί, να χαμογελά, να ελπίζει..!

Έτσι, από το Σάββατο 27 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016, διοργανώνεται το 17ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας με ένα πλούσιο δεκαήμερο πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων από όλη την Ελλάδα και άλλες παράλληλες δραστηριότητες. Οι ερασιτεχνικοί θίασοι φτάνουν στον ακριτικό Έβρο για να λάβουν μέρος σε έναν θεατρικό διαγωνισμό που στόχο έχει την ανάδειξη του καλού Ερασιτεχνικού Θεάτρου και τη συνεχή βελτίωση του καλλιτεχνικού αποτελέσματος όλων αυτών που, χωρίς οικονομικές απολαβές αλλά με κατάθεση ψυχής, αφιερώνουν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής τους στο Θέατρο.

Τιμώμενα πρόσωπα του φετινού Φεστιβάλ είναι ο Σπύρος Παπαδόπουλος (28/8) και ο Αλέξανδρος Ρήγας (4/9).

prosopa

Η Κριτική Επιτροπή του 17ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στη Νέα Ορεστιάδα Έβρου, με τους συγκεκριμένους αξιόλογους, έμπειρους και καταξιωμένους καλλιτέχνες, διασφαλίζει για μία ακόμη χρονιά τη σοβαρή και έγκυρη αξιολόγηση των Ερασιτεχνικών Θιάσων που λαμβάνουν μέρος στην τελική φάση του διαγωνιστικού μέρους. Την Κριτική Επιτροπή που θα παρακολουθήσει και θα αξιολογήσει όλες τις παραστάσεις στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της Νέας Ορεστιάδας, αποτελούν οι (αλφαβητικά): Χρύσα Δαπόντε (σκηνογράφος, ενδυματολόγος), Αντώνης Θεοδωρακόπουλος (ηθοποιός), Ελένη Καστάνη (ηθοποιός), Άννα Κουρή (ηθοποιός), Γιάννης Μαργαρώνης (χορογράφος), Σοφία Μουτίδου (ηθοποιός), Αλέξανδρος Ρήγας (συγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός).

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει, όπως κάθε χρόνο, ο Αλέξης Κωστάλας.

oi omades

*** ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ***

Σάββατο 27 Αυγούστου
Τουρκία, πλατεία Ιστορικού Κέντρου Βιζύης, ώρα 20:30΄.

viziinos“Ο Βιζυηνός στη Γη του”
Με αφορμή τα 120 χρόνια από το θάνατο του Γεωργίου Βιζυηνού, το Προξενείο της Ελλάδας στην Αδριανούπολη σε συνεργασία με το Δήμο Βιζύης διοργανώνουν μουσικοθεατρική παράσταση με το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας «Διόνυσος». Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα του 17ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, δίνοντας μία ξεχωριστή ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να κάνουν ένα …μοναδικόν για τη ζωή τους ταξείδιον στην πατρίδα του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα, στη γειτονική Βιζύη. Θα αναχωρήσει τουριστικό λεωφορείο το απόγευμα του Σαββάτου από τη Νέα Ορεστιάδα με προορισμό τη Βιζύη για την παρακολούθηση της εκδήλωσης και επιστροφή το ίδιο βράδυ. Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: 2552028280.

Κυριακή 28 Αυγούστου
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ορεστιάδας, κάθε βράδυ στις 21:00΄ (σε περίπτωση κακοκαιρίας στο “Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ”)
– Τελετή Έναρξης
– «Σκουπίδια 2116» του Γιάννη Ξανθούλη, από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ (εκτός συναγωνισμού)

– Αφιέρωμα-Τιμητική Διάκριση στον Σπύρο Παπαδόπουλο

Δευτέρα 29 Αυγούστου
Έναρξη του διαγωνιστικού μέρους.
Θεατρική Ομάδα «Η Κασσάνδρα» Κασσανδρείας Χαλκιδικής με το έργο «Το Σώσε» του Μάικλ Φρέιν

Τρίτη 30 Αυγούστου
ΘΕΑ.Τ.Ο. Παραμυθιάς Δήμου Σουλίου με το έργο «Το διαμάντι και το κήτος ή ολόκληρος ο Μποστ σε μία ώρα» του Λεωνίδα Τσίπη

23:00Μουσική βραδιά για τις ομάδες, το θεατρόφιλο κοινό και όλο τον κόσμο στα “Πεύκα μας”, με το συγκρότημα “Εβρίτικη Ζυγιά” σε ένα μουσικό πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για το 17ο Φεστιβάλ…

Τετάρτη 31 Αυγούστου
Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας – Μακρακώμης (Λαμία) με το έργο «Χαμάμ Γυναικών» της Νελ Νταν

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου
Θεατροδρόμιο Κοζάνης με το έργο «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» των Θ. Παπαθανασίου – Μ. Ρέππα

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου
Θεατρική Ομάδα Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης με το έργο «Με δύναμη από την Κηφισιά» των Δ.Κεχαΐδη – Ελ.Χαβιαρά

23:00Θεατρική βραδιά στα “Πεύκα μας” από μέλη των φιλοξενούμενων ομάδων και τον οικοδεσπότη ΔΙΟΝΥΣΟ σε ένα πρόγραμμα – έκπληξη…

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου
Κεντρική Σκηνή Δήμου Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης με το έργο «Η όπερα του ζητιάνου» του Τζον Γκέι

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου
– Τέλος διαγωνιστικού μέρους
– Θεατρική παράσταση με το έργο «Μικρός Πρίγκηπας» του Εξυπερί, από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ (η παράσταση απέσπασε την ύψιστη διάκριση – πρώτο βραβείο «Χρυσή Καμήλα» στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου του Τοπόλοβγκραντ Βουλγαρίας).
– Αφιέρωμα-Τιμητική Διάκριση στον Αλέξανδρο Ρήγα
– Απονομή των βραβείων

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου
– Αποσπάσματα παραστάσεων από τα Παιδικά Θεατρικά Εργαστήρια του ΔΙΟΝΥΣΟΥ
– Θεατρική παράσταση από την Εφηβική Ομάδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ με το έργο «Η παράσταση συνεχίζεται» του Ρικ Άμποτ

tameio1

 

Λάβετε μέρος στην Επιτροπή Κοινού και δώστε τα δικά σας βραβεία. Συμμετοχές τηλεφωνικά στο 2552028280 ή στην είσοδο του Φεστιβάλ έως και τη Δευτέρα (έναρξη διαγωνιστικού μέρους) 29 Αυγούστου.

———————————————————————————————————————

Διοργάνωση: ΔΙΟΝΥΣΟΣ Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας
σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ορεστιάδας και την Π.Α.Μ.Θ.-Περιφερειακή Ενότητα Έβρου
με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, της Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού
Με την αρωγή του Προξενείου της Ελλάδας στην Αδριανούπολη

Πληροφορίες:
ΔΙΟΝΥΣΟΣ | τ. 2552028280, mail@dionysos-net.gr, www.dionysos-net.gr

afisa1

Πείτε μας την γνώμη σας

* Το όνομα, το email και το σχόλιο είναι υποχρεωτικά.

Εισαγωγικό Σημείωμα

Στη Νέα Ορεστιάδα, από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας που αρχικά δημιουργήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης και από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 αποτελούσε τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας. Στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 2004) οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, προχώρησαν σε νέες δημιουργικές κινήσεις ιδρύοντας τον ΔΙΟΝΥΣΟ, που με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα την πόλη της Ν. Ορεστιάδας, αναπτύσσει την πρότυπη και πολύπλευρη δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση κυρίως μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά. Φυσικά το υπάρχον Θεατρικό Εργαστήρι της Ν. Ορεστιάδας αποτελεί το "θεμέλιο λίθο" στη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Αρχείο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…

Η νέα σελίδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Ενημερώνεται συνεχώς με νέα για τη δραστηριότητα και τις παραστάσεις. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και με αρχειακό υλικό από την ιστορία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Παλαιότερα θέματα στο... πρώην blog