Νέα σεζόν 2016-2017 – Κάλεσμα συμμετοχής

 

 

τμήματα για παιδιά από 4 ετών, νηπίων, δημοτικών σχολείων

Από την προνηπιακή ηλικία, το παιδί μαθαίνει να “παίζει” ομαδικά, να αναπτύσσει την αυτοπειθαρχία και να ελέγχει τα εκφραστικά του μέσα και το λόγο του. Μέσα από τα θεατρικά παιχνίδια και τις πρόβες για τα έργα που θα ανεβάσουν στο τέλος της σεζόν, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου με τον πιο ομαλό και αποδοτικό τρόπο.

εφηβική ομάδα για παιδιά γυμνασίου-λυκείου

Το εβδομαδιαίο διάλειμμα από τη δύσκολη καθημερινότητα των εφήβων δίνει μια ανάσα ανανέωσης στην καλή διάθεση και τη θετική ψυχολογία των νέων. Το θέατρο δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα του “φαίνεσθαι”, αλλά η ουσιαστική και δημιουργική δουλειά που γίνεται κατά την προετοιμασία μιας παράστασης. Η Εφηβική Ομάδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ έχει να επιδείξει ένα ιδιαίτερα αξιόλογο έργο τα τελευταία χρόνια, με τα παιδιά να κάνουν θεατρικά «θαύματα» κάθε φορά…

κεντρική σκηνή ενηλίκων

Από το 1988 το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας έχει γράψει τη δική του ιστορία στα πολιτιστικά πράγματα της περιοχής, αλλά και στην ανάπτυξη του πανελλήνιου ερασιτεχνικού θεάτρου. Η Κεντρική Σκηνή του ΔΙΟΝΥΣΟΥ είναι πάντα ένα ανοιχτό βήμα έκφρασης για όλους όσοι θέλουν να ασχοληθούν ενεργά με το Θέατρο, συμμετέχοντας στις παραγωγές είτε ως ηθοποιοί είτε ως ομάδα υποστήριξης στα σκηνικά, τα κοστούμια, τα φώτα, τα πάντα… Το μεράκι, η αγάπη για το θέατρο-τις Τέχνες-τον Πολιτισμό, η δημιουργικότητα, η καλή διάθεση για προσφορά και η αίσθηση της ομαδικότητας αποτελούν τα βασικά συστατικά για όσους επιθυμούν να δηλώσουν το “παρών” στη νέα θεατρική σεζόν του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

παιδική σκηνή ενηλίκων

Προτεραιότητα το παιδί. Με σεβασμό στην παιδική ψυχολογία και με την πίστη ότι το θέατρο είναι ένα μεγάλο Σχολείο, το Θεατρικό Εργαστήρι ανεβάζει κάθε χρόνο παραστάσεις με έργα που απευθύνονται στα παιδιά. Η Ομάδα είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο ενήλικα που θέλει να λάβει μέρος στις παραστάσεις παιδικού θεάτρου.

πειραματική σκηνή ενηλίκων

Χωρίς τη δέσμευση για το ανέβασμα κάποιας παράστασης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθούν ένα δίωρο την εβδομάδα εμπλουτίζοντας τις θεατρικές τους εμπειρίες βιωματικά, μέσα από σπουδαία κείμενα του παγκόσμιου ρεπερτορίου σε μία νέα αντιμετώπιση.

εργαστήρι αρχαίου δράματος

Το Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος συνεχίζεται υπό την καθοδήγηση του ηθοποιού Αντώνη Θεοδωρακόπουλου. Μετά την ολοκλήρωση της «Ορέστειας» του Αισχύλου με τις πρόσφατες παραστάσεις του «Αγαμέμνονα», από φέτος το Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος μπαίνει σε νέα συναρπαστικά μονοπάτια. Το Εργαστήρι απευθύνεται σε ενήλικες και οι συναντήσεις πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα.

εγγραφές /δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά 12:30-14:30 & 18:30-20:30 στο Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, Ορέστου 76, τηλ. 2552028280 (εγγραφές γίνονται και τηλεφωνικά)

afisa-nea-sezon-2016-2017

Πείτε μας την γνώμη σας

* Το όνομα, το email και το σχόλιο είναι υποχρεωτικά.

Εισαγωγικό Σημείωμα

Στη Νέα Ορεστιάδα, από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας που αρχικά δημιουργήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης και από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 αποτελούσε τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας. Στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 2004) οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, προχώρησαν σε νέες δημιουργικές κινήσεις ιδρύοντας τον ΔΙΟΝΥΣΟ, που με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα την πόλη της Ν. Ορεστιάδας, αναπτύσσει την πρότυπη και πολύπλευρη δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση κυρίως μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά. Φυσικά το υπάρχον Θεατρικό Εργαστήρι της Ν. Ορεστιάδας αποτελεί το "θεμέλιο λίθο" στη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Αρχείο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…

Η νέα σελίδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Ενημερώνεται συνεχώς με νέα για τη δραστηριότητα και τις παραστάσεις. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και με αρχειακό υλικό από την ιστορία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Παλαιότερα θέματα στο... πρώην blog