Τα ΝΕΑ Σκουπίδια στην ΑΘΗΝΑ

Τα “Σκουπίδια” ταξιδεύουν στην Αθήνα
Παρασκευή 23 και Σάββατο 24/9, στο θέατροΑργώ

Για δύο μοναδικές παρατάσεις ταξιδεύουν τα “Σκουπίδια” του Γιάννη Ξανθούλη από την ακριτική Νέα Ορεστιάδα Έβρου στην Αθήνα, στο θέατρο “Αργώ” της Αιμιλίας Υψηλάντη στο Μεταξουργείο.
Δεν θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς! Η θερμή υποδοχή που επιφύλαξε το θεατρόφιλο κοινό του Έβρου στα «νέα» Σκουπίδια του ΔΙΟΝΥΣΟΥ, “αναγκάζει” την ομάδα να παίζει το έργο ξανά και ξανά… και να φτάνει τώρα μέχρι την Αθήνα, κάνοντας μία τελευταία στάση αργότερα στη Θεσσαλονίκη (8/10).
Η μεγάλη Σκουπιδογιορτή του μέλλοντος λοιπόν θα στηθεί στο Θέατρο “Αργώ” για όσους ανταποκριθούν στο αιώνιο προσκλητήριο αναμνήσεων…

Έτσι, την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ θα γιορτάσουν το 2116, φέρνοντας στο προσκήνιο τις ντενεκεδένιες αναμνήσεις τους με την ιαματική σκουριά…

Τις παραστάσεις θα προλογίσει η ηθοποιός Σοφία Μουτίδου.

skoupidia-orestiada4 skoupidia-orestiada3 skoupidia-orestiada1 skoupidia-orestiada

η ταυτότητα της παράστασης

Σκουπίδια [2116]
Συγγραφέας: Γιάννης Ξανθούλης
Σκηνοθεσία-χορογραφίες: Άκης Τσονίδης
Μουσική: Κώστας Χαριτάτος
Σκηνικά-Κοστούμια: Νίκος Πατούνας
Τεχνική υποστήριξη: Ιορδάνης Βροχίδης
Παίζουν (αλφαβητικά): Αστέριος Γκαρλέμος, Καλλιόπη Δαρβούδη, Λίτσα Διάκα, Ξανθή Εμμανουηλίδου, Βάσια Ζάχρα, Αργυρώ Καρλιώτη, Αλέξανδρος Λιούμπας, Χρυσή Λυμπερίδου, Δέσποινα Μιχαηλίδη, Νίκος Πατούνας, Μαρία Πετρίδου, Ραφαέλα Τσονίδου και ο Άκης Τσονίδης.
Εισιτήρια: €10 & €6. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στη «Μέριμνα» – www.merimna.org.gr

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της δράσης που καθιέρωσε το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ σε συνεργασία με το Θέατρο ΑΡΓΩ και την Αιμιλία Υψηλάντη, μεταφέροντας το ετήσιο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας από την ακριτική Ελλάδα στο Κέντρο. Έτσι, την τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη, οι τρεις βραβευμένες παραστάσεις του 17ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, μαζί με το διοργανωτή ΔΙΟΝΥΣΟ, παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο Θέατρο ΑΡΓΩ στο Μεταξουργείο.

 

Πληροφορίες:
————————————————————————————
Διοργάνωση: ΔΙΟΝΥΣΟΣ Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας
Ορέστου 76, Νέα Ορεστιάδα, τ. 2552028280, φ. 2552028288
mail@dionysos-net.gr www.dionysos-net.gr

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο.
Μετρό: στάση «Μεταξουργείο», έξοδος «Δεληγιάννη». Τρόλλευ: Γραμμή 1, στάση «Μεταξουργείο
Τηλ/Fax: 210 5201684, info@argotheater.gr www.argotheater.gr

 

skoupidia-2016-afisa-athina

Πείτε μας την γνώμη σας

* Το όνομα, το email και το σχόλιο είναι υποχρεωτικά.

Εισαγωγικό Σημείωμα

Στη Νέα Ορεστιάδα, από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας που αρχικά δημιουργήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης και από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 αποτελούσε τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας. Στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 2004) οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, προχώρησαν σε νέες δημιουργικές κινήσεις ιδρύοντας τον ΔΙΟΝΥΣΟ, που με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα την πόλη της Ν. Ορεστιάδας, αναπτύσσει την πρότυπη και πολύπλευρη δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση κυρίως μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά. Φυσικά το υπάρχον Θεατρικό Εργαστήρι της Ν. Ορεστιάδας αποτελεί το "θεμέλιο λίθο" στη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Αρχείο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…

Η νέα σελίδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Ενημερώνεται συνεχώς με νέα για τη δραστηριότητα και τις παραστάσεις. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και με αρχειακό υλικό από την ιστορία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Παλαιότερα θέματα στο... πρώην blog