Επιλέχθηκαν οι Ομάδες και τα Έργα που θα διαγωνιστούν φέτος

Πλησιάζει ο καιρός για το 18ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου και το Γκατζολάκι ετοιμάζεται να ζήσει και φέτος μοναδικές θεατρικές βραδιές στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Νέας Ορεστιάδας από την Κυριακή 27 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017, στη μεγαλύτερη Γιορτή Ερασιτεχνικού Θεάτρου της χώρας.

Πριν λίγες ημέρες έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής (στις 7/7) και αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία επιλογής των Θεατρικών Ομάδων που θα λάβουν μέρος στην τελική φάση του 18ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας. Μέσα από τη δύσκολη, χρονοβόρα και απαιτητική διαδικασία της προκριματικής φάσης λοιπόν, επιλέχθηκαν αρχικά 18 ομάδες, στη συνέχεια 12 και από εκεί διακρίθηκαν οι 6 που θα ταξιδέψουν ως τη Νέα Ορεστιάδα για να παρουσιάσουν το έργο τους στο κοινό της περιοχής αλλά και στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού.
Οι ομάδες που προκρίθηκαν, με χρονολογική σειρά συμμετοχής στο φετινό Φεστιβάλ είναι:
Θεατρική Ομάδα του Δήμου Λαυρεωτικής “Εξόρυξη με το έργο Βασιλικώ Καρπώ της Ελβίνας Μποτονάκη (Δευτέρα 28/8)
Θεατρικό Εργαστήρι “Μελίνα Μερκούρη” του Δήμου Νεάπολης – Συκεών με το έργο “Ο Φιάκας” του Δημοσθένη Μισιτζή (Τρίτη 29/8)
Θεατρική Ομάδα Βόλου “Θρυαλλίδα” με το έργο Ο Έβρος απέναντι των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα (Τετάρτη 30/8)
Θεάτρου Περιπέτεια Θεσσαλονίκης με το έργο Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού του Ιάκωβου Καμπανέλλη (Πέμπτη 31/8)
Θεατρική Ομάδα Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων “Re-act” με το έργο Θέλω μια χώρα του Ανδρέα Φλουράκη (Παρασκευή 1/9)
Θεατρική Ομάδα Φιλοπρόοδου Ομίλου Καρδαμύλων Χίου με το έργο Συμπέθεροι απ΄ τα Τίρανα των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα (Σάββατο 2/9)

Διακρίθηκαν επίσης και έξι αναπληρωματικές θεατρικές ομάδες, στην τιμητική θέση της δεύτερης εξάδας, για την πιθανή περίπτωση κωλύματος των έξι πρώτων. Τη δεύτερη (αναπληρωματική) εξάδα λοιπόν αποτελούν, με σειρά βαθμολογικής κατάταξης, οι:
Θεατρική Ομάδα Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, “4 Εβδομάδες & κάτι” της Ρίτσας Γεωργιάδου
Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας – Μακρακώμης, “Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν” του Γουΐλιαμ Γκίπσον
Θεατρικό Ομάδα Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Δράμας, “Ελένη” του Δημήτρη Μανθόπουλου
Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας “Η Μικρασία”, “Εθνικότητά μου το χρώμα του ανέμου” του Ματέι Βίσνιεκ
Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νεάπολης-Συκεών με το έργο ‘Μπαμπάδες με ρούμι” των Θ. Παπαθανασίου & Μ. Ρέππα
Θεατρική Ομάδα “Ληνός” του Νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, “Η Γάτα και το Ψάρι” της Βαλεντίνης Παπαγεωργίου

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τις 34 θεατρικές ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στη Μεγάλη Πανελλήνια Γιορτή Θεάτρου και υπόσχονται και φέτος να εμπνευστούν από το πείσμα, την υπομονή, την επιμονή και την εργατικότητα που χαρακτηρίζει το Γκατζολάκι του Φεστιβάλ, στοιχεία που, μαζί με την αστείρευτη αγάπη για την Τέχνη του Θεάτρου, έχουν οδηγήσει τον ιστορικό θεσμό στην κορυφή των γεγονότων για το Ερασιτεχνικό Θέατρο της χώρας.

Σύντομα η συνέχεια…

LOGO 18ou

Ένα σχόλιο

Your Comments
Συγχαρητήρια, με πολλά θαυμαστικά. Νομίζω ότι το φεστιβάλ αποτελεί την πραγμάτωση του ονείρου κάθε ερασιτέχνη ηθοποιού. Το να βρίσκεσαι ανάμεσα σε ανθρώπους που μοιράζονται τον ίδιο έρωτα,ανταλλάσσοντας γνώμες,ιδέες ,εμπειρίες συμβιώνοντας θεατρικά για μια βδομάδα αποτελεί μοναδική ευκαιρία.Εύχομαι τα φτερά του φεστιβάλ να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο ώστε να πετούν πιο πάνω από την Ελλάδα.

Πείτε μας την γνώμη σας

* Το όνομα, το email και το σχόλιο είναι υποχρεωτικά.

Εισαγωγικό Σημείωμα

Στη Νέα Ορεστιάδα, από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας που αρχικά δημιουργήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης και από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 αποτελούσε τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας. Στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 2004) οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, προχώρησαν σε νέες δημιουργικές κινήσεις ιδρύοντας τον ΔΙΟΝΥΣΟ, που με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα την πόλη της Ν. Ορεστιάδας, αναπτύσσει την πρότυπη και πολύπλευρη δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση κυρίως μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά. Φυσικά το υπάρχον Θεατρικό Εργαστήρι της Ν. Ορεστιάδας αποτελεί το "θεμέλιο λίθο" στη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Αρχείο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…

Η νέα σελίδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Ενημερώνεται συνεχώς με νέα για τη δραστηριότητα και τις παραστάσεις. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και με αρχειακό υλικό από την ιστορία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Παλαιότερα θέματα στο... πρώην blog