Νέα παράσταση από τον ΔΙΟΝΥΣΟ: «Η Περιφέρεια» του Γ. Σουρή

Το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδα ΔΙΟΝΥΣΟΣ παρουσιάζει την απολαυστική και… δραματικά επίκαιρη σατιρική κωμωδία του Γεωργίου Σουρή «Η Περιφέρεια».
Μέσα από κωμικές καταστάσεις και έμμετρο ποιητικό αλλά εύθυμο λόγο, ο Σουρής παραμένει επίκαιρος και μεταφέρει την πολιτική και κοινωνική ζωή της Ελλάδας μοναδικά στο σήμερα! «Η Περιφέρεια», σχεδόν εκατόν τριάντα χρόνια μετά την πρώτη παράστασή της, παραμένει ένα έργο επίκαιρο και προφητικό για τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις της χώρας. Είναι μία απολαυστική κωμωδία που σατιρίζει και διακωμωδεί, καταγγέλλει και αποκαλύπτει τη διαβρωτική φύση του ανθρώπου κυρίως μέσα στην πολιτική ζωή κατά την προεκλογική περίοδο. Με τον έμμετρο λόγο του, ο Σουρής ακροβατεί ανάμεσα στο ιλαρό και το γελοίο, το οικείο και την υπερβολή. Η παράσταση του ΔΙΟΝΥΣΟΥ τονίζει ακόμη περισσότερο αυτήν την ήδη υπάρχουσα υπερβολή, φτιάχνοντας ένα έργο βασισμένο στη φιλοσοφία του γκροτέσκο, της Commedia dell’ Arte και των comics…
Η διασκευή, σκηνοθεσία, και μουσική επιμέλεια είναι του Άκη Τσονίδη, τα σκηνικά και κοστούμια του Νίκου Πατούνα, φωτισμοί και τεχνικός ήχου ο Γιάννης Μητούδης, στην τεχνική υποστήριξη ο Ιορδάνης Βροχίδης και παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Χωρικοί: Ζήνα Ασλανίδου, Θοδωρής Γκόγκουα, Θοδωρής Καζαλτζής. Απλοχέρης: Τόλης Τσακιρίδης. Αφροδίτη: Βάσια Ζάχρα. Τενεκές: Νίκος Πατούνας. Στο ρόλο της Φλώρας η Βιβή Μιτσίτσκα.
Μόνο για τέσσερις παραστάσεις στο θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ:
Σάββατο 10 και Κυριακή 11, και
Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Μαρτίου 2018,
στις 9 το βράδυ.


Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, τηλ. 2552028280.

Πείτε μας την γνώμη σας

* Το όνομα, το email και το σχόλιο είναι υποχρεωτικά.

Εισαγωγικό Σημείωμα

Στη Νέα Ορεστιάδα, από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας που αρχικά δημιουργήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης και από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 αποτελούσε τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας. Στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 2004) οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, προχώρησαν σε νέες δημιουργικές κινήσεις ιδρύοντας τον ΔΙΟΝΥΣΟ, που με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα την πόλη της Ν. Ορεστιάδας, αναπτύσσει την πρότυπη και πολύπλευρη δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση κυρίως μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά. Φυσικά το υπάρχον Θεατρικό Εργαστήρι της Ν. Ορεστιάδας αποτελεί το "θεμέλιο λίθο" στη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Αρχείο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…

Η νέα σελίδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Ενημερώνεται συνεχώς με νέα για τη δραστηριότητα και τις παραστάσεις. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και με αρχειακό υλικό από την ιστορία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Παλαιότερα θέματα στο... πρώην blog