Γιορτές λήξης θεατρικής περιόδου από τα παιδιά και τους εφήβους

Άλλη μια δημιουργική χρονιά ολοκληρώνεται και φέτος με τη λήξη της θεατρικής σεζόν, και τα παιδιά από τα παιδικά θεατρικά εργαστήρια και τις εφηβικές ομάδες του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ είναι έτοιμα να παρουσιάσουν στο θεατρόφιλο κοινό της περιοχής τις παραστάσεις τους.
Περισσότερα από εκατό παιδιά κάθε ηλικίας συμμετείχαν και φέτος στο πρόγραμμα των θεατρικών εργαστηρίων (τμήματα θεατρικής παιδείας) και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους θα παρουσιαστεί σε ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων την Παρασκευή 14 και την Τρίτη 18 Ιουνίου στις 7:30 το απόγευμα, καθώς και το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 στις 8:30 το βράδυ.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 14/6 στις 7:30 μ.μ. θα παρουσιαστούν επί σκηνής τα έργα: «Το Ασχημόπαπο» του Χ.Κ. Άντερσεν και «Η εκδίκηση των ζώων» της Ελ. Αντωνάκου, από παιδιά δημοτικών σχολείων.
Την Τρίτη 18/6, την ίδια ώρα θα παρουσιάσουν τις δουλειές τους τα μικρότερα παιδιά, προσχολικής και νηπιακής ηλικίας με τα έργα «Ζήτω τα Φρουτάκια» (αυτοσχεδιαστικό) και «Ντενεκεδούπολη» της Ευγενίας Φακίνου, καθώς και τα παιδιά τελευταίων τάξεων δημοτικού με το έργο «Ο λογοκριτής της γειτονιάς μας» της Λείας Χατζοπούλου-Καραβία.

Τέλος, το Σάββατο 22/6 στις 8:30 μ.μ., σε μία σύμπραξη των δύο Εφηβικών Θεατρικών Ομάδων, παιδιών γυμνασίου και λυκείου, παρουσιάζονται οι «Σκουπιδοϊστορίες» βασισμένες στο έργο «Σκουπίδια» του Γ. Ξανθούλη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους γονείς, τους συγγενείς, τους φίλους των παιδιών αλλά και στο θεατρόφιλο κοινό να παραστεί στις τριήμερες Γιορτές Λήξης της θεατρικής περιόδου για να ενισχύσει με την παρουσία του τον κόπο των παιδιών.

Πείτε μας την γνώμη σας

* Το όνομα, το email και το σχόλιο είναι υποχρεωτικά.

Εισαγωγικό Σημείωμα

Στη Νέα Ορεστιάδα, από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας που αρχικά δημιουργήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης και από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 αποτελούσε τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας. Στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 2004) οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, προχώρησαν σε νέες δημιουργικές κινήσεις ιδρύοντας τον ΔΙΟΝΥΣΟ, που με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα την πόλη της Ν. Ορεστιάδας, αναπτύσσει την πρότυπη και πολύπλευρη δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση κυρίως μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά. Φυσικά το υπάρχον Θεατρικό Εργαστήρι της Ν. Ορεστιάδας αποτελεί το "θεμέλιο λίθο" στη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Αρχείο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…

Η νέα σελίδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Ενημερώνεται συνεχώς με νέα για τη δραστηριότητα και τις παραστάσεις. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και με αρχειακό υλικό από την ιστορία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Παλαιότερα θέματα στο... πρώην blog