Η Ζωή Είναι Γλυκιά, κάθε ΣΚ στις 9 μ.μ.

Η ζωή είναι γλυκιά… και  την απολαμβάνουμε κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ στις 21:00.

Μετά την αναγκαστική παύση επτά μηνών λόγω covid-19, το Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ανοίγει και πάλι για το κοινό με τη νέα παραγωγή του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας, την απολαυστική κωμωδία, βασισμένη στο έργο της Ζοζιάν Μπαλασκό «LE PÈRE NOËL EST UNE ORDURE» (“Ο Αη Βασίλης είναι σκέτη λέρα»), σε διασκευή – σκηνοθεσία Άκη Τσονίδη, με τίτλο «Η Ζωή Είναι Γλυκιά».

Παρίσι, παραμονή Χριστουγέννων. Στο γραφείο της οργάνωσης συμπαράστασης απελπισμένων “Η ζωή είναι γλυκιά”, που βρίσκεται εκεί για να βοηθήσει τους καταθλιπτικούς που θέλουν να αυτοκτονήσουν τις μέρες των γιορτών, οι δύο εργαζόμενοι της οργάνωσης, ένας μπαγαπόντης τύπος που έχει πάρε-δώσε με τις αρχές και εργάζεται περιστασιακά ως “Αη Βασίλης”, η χαζούλα έγκυος γυναίκα του, μια τραβεστί με κατάθλιψη και ένας μοναχικός μετανάστης γείτονας, όλοι αυτοί εμπλέκονται το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων στις πιο απίστευτες και τρελές καταστάσεις που μπορεί να φανταστεί κανείς. Ξεκαρδιστική κωμωδία, με το πάντα “πολιτικά μη-ορθό” γαλλικό χιούμορ.
Γαλλικό θεατρικό έργο του 1979, που έγινε και ταινία το 1982, έχει ενδιαφέρον ότι δημιουργήθηκε όταν έξι Γάλλοι ηθοποιοί με αρχηγό την Ζοζιάν Μπαλασκό σκέφτηκαν να ανεβάσουν ένα έργο που δεν είχε γραφτεί ακόμα και που δημιουργήθηκε αυτοσχεδιαστικά κατά την διάρκεια των προβών. Κάθε ηθοποιός είχε την συγγραφική ευθύνη του ρόλου του κι όλο αυτό αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020
– Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:00
Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, Ορέστου 76, Νέα Ορεστιάδα, τηλ. 2552028280

Συντελεστές
Διασκευή, Σκηνοθεσία, Μουσική Επιμέλεια: Άκης Τσονίδης
Σκηνικά: Νίκος Πατούνας
Κοστούμια: Στέλλα Τζαμπαζίδου, Νίκος Πατούνας
Φωτισμοί/ήχοι: Γιάννης Μητούδης, Ιορδάνης Βροχίδης

Παίζουν (αλφαβητικά):
Βάσια Ζάχρα
Φανή Καρασμανάκη
Ειρήνη Κτούκα
Δημήτρης Μωρίδης
Νίκος Πατούνας
Κώστας Σαρδάνης
και ο Άκης Τσονίδης
Συμμετέχουν:
Ιορδάνης Βροχίδης
Στέλλα Τζαμπαζίδου

ΠΡΟΣΟΧΗ, είναι σημαντικό ότι με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων, επομένως δεν θα διατίθενται εισιτήρια στο ταμείο του Θεάτρου, παρά μόνον με τους εξής τρόπους:
– ηλεκτρονική έκδοση: www.ticketmaster.gr
– εξυπηρέτηση από το κατάστημα PUBLIC
– τηλεφωνική αγορά με πιστωτική κάρτα: 2108938111

Επίσης, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στην είσοδο, στη διάρκεια της παράστασης και στην έξοδο από το Θέατρο, ενώ τηρούνται και όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον εξαερισμό και την απολύμανση του χώρου, τις αποστάσεις και την πληρότητα των θέσεων (65%, σύμφωνα με το επίπεδο 1 που βρίσκεται ο νομός Έβρου). Τέλος, όπως προβλέπεται, απαγορεύεται το διάλειμμα και οι τηλεφωνικές κρατήσεις θέσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες: 2552028280


 

Πείτε μας την γνώμη σας

* Το όνομα, το email και το σχόλιο είναι υποχρεωτικά.

Εισαγωγικό Σημείωμα

Στη Νέα Ορεστιάδα, από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας που αρχικά δημιουργήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης και από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 αποτελούσε τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας. Στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 2004) οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, προχώρησαν σε νέες δημιουργικές κινήσεις ιδρύοντας τον ΔΙΟΝΥΣΟ, που με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα την πόλη της Ν. Ορεστιάδας, αναπτύσσει την πρότυπη και πολύπλευρη δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση κυρίως μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά. Φυσικά το υπάρχον Θεατρικό Εργαστήρι της Ν. Ορεστιάδας αποτελεί το "θεμέλιο λίθο" στη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Αρχείο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…

Η νέα σελίδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Ενημερώνεται συνεχώς με νέα για τη δραστηριότητα και τις παραστάσεις. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και με αρχειακό υλικό από την ιστορία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Παλαιότερα θέματα στο... πρώην blog