Έναρξη νέας σεζόν στο -Covid Free- Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ

Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ: Κάλεσμα συμμετοχής για παιδιά και ενήλικες

– Ως αμιγής χώρος COVID-FREE θα λειτουργεί φέτος το Θέατρο και το Cine ΔΙΟΝΥΣΟΣ

Εγγραφές στα παιδικά θεατρικά εργαστήρια

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα παιδικά θεατρικά εργαστήρια που και φέτος θα λειτουργήσουν στο ΔΙΟΝΥΣΟ, και συγκεκριμένα για:
• παιδιά από 4 ετών, προνήπια, νήπια
• παιδιά δημοτικού σχολείου και
• εφηβικές ομάδες Γυμνασίου και Λυκείου

Η πρώτη συνάντηση όλων των παιδικών και εφηβικών τμημάτων προγραμματίζεται να γίνει, εκτός απροόπτου, το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στις 16:30΄ προκειμένου να καταρτιστεί το πρόγραμμα των μαθημάτων και να γίνει η ενημέρωση γονέων και παιδιών για τον τρόπο που φέτος θα λειτουργήσουν τα τμήματα, υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες που επιτάσσει η εξέλιξη της πανδημίας.

Κάλεσμα ενηλίκων

Παράλληλα, το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ απευθύνει και φέτος κάλεσμα προς όσους ενήλικες επιθυμούν να ενταχθούν στην Ομάδα, είτε για να εκφραστούν επί σκηνής ως ηθοποιοί, είτε για τις υποστηρικτικές ομάδες εκτός σκηνής. Η πρόσκληση για τις ομάδες ενηλίκων είναι ανοιχτή, προς κάθε ενδιαφερόμενο, ανεξαρτήτως θεατρικής εμπειρίας, ικανοτήτων ή… ταλέντου. Αρκεί η αγάπη για το θέατρο, το μεράκι, το ομαδικό πνεύμα και η συνεργατικότητα.
Για φέτος θα λειτουργήσουν: η Κεντρική Σκηνή και η Εναλλακτική Σκηνή με υπεύθυνο προγράμματος τον Άκη Τσονίδη και το Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος υπό την καθοδήγηση του Αντώνη Θεοδωρακόπουλου.

• Οι εγγραφές στα παιδικά θεατρικά εργαστήρια και δηλώσεις συμμετοχής στις ομάδες ενηλίκων, γίνονται τηλεφωνικά στο 2552028280.

______________________________________
Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ – χώρος COVID FREE

Δεδομένης της δυνατότητας που δίνει η πολιτεία στα θέατρα και τους κινηματογράφους να λειτουργήσουν ως αμιγείς ή μεικτοί, κοινή απόφαση της Ομάδας του ΔΙΟΝΥΣΟΥ είναι να λειτουργήσει ο χώρος ως αμιγής, αποκλειστικά και μόνον με όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν σε ισχύ πιστοποιητικό νόσησης. Διασφαλίζεται έτσι στο έπακρον η ελάχιστη πιθανότητα διασποράς του κορονοϊού στο χώρο του ΔΙΟΝΥΣΟΥ, αποφεύγοντας οποιοδήποτε περιθώριο ρίσκου για τους συμμετέχοντες στα εργαστήρια, αλλά και για τους θεατές των παραστάσεων και των κινηματογραφικών προβολών.
Σημειώνεται πως το πρόγραμμα του Cine ΔΙΟΝΥΣΟΣ ξεκινά από την Πέμπτη 23/9 με καθημερινές προβολές ταινιών, ενώ των θεατρικών παραστάσεων από το Σάββατο 9/10.

Πείτε μας την γνώμη σας

* Το όνομα, το email και το σχόλιο είναι υποχρεωτικά.

Εισαγωγικό Σημείωμα

Στη Νέα Ορεστιάδα, από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας που αρχικά δημιουργήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης και από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 αποτελούσε τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας. Στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 2004) οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, προχώρησαν σε νέες δημιουργικές κινήσεις ιδρύοντας τον ΔΙΟΝΥΣΟ, που με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα την πόλη της Ν. Ορεστιάδας, αναπτύσσει την πρότυπη και πολύπλευρη δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση κυρίως μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά. Φυσικά το υπάρχον Θεατρικό Εργαστήρι της Ν. Ορεστιάδας αποτελεί το "θεμέλιο λίθο" στη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Αρχείο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…

Η νέα σελίδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Ενημερώνεται συνεχώς με νέα για τη δραστηριότητα και τις παραστάσεις. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και με αρχειακό υλικό από την ιστορία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Παλαιότερα θέματα στο... πρώην blog