Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος κάθε Παρασκευή

Το 2007 ξεκίνησε τη λειτουργία του ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, το Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος. Υπό την καθοδήγηση και τη διδασκαλία του ηθοποιού Αντώνη Θεοδωρακόπουλου, οι συμμετέχοντες στο Εργαστήρι μελετούν τα αριστουργήματα του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, όπου γίνεται σημαντική εμβάθυνση στο λόγο, το ύφος και τη δράση που περιγράφουν τα κείμενα των Αρχαίων Τραγικών με τις πανανθρώπινες καταστάσεις, με απώτερο σκοπό να παρασταθούν επί σκηνής.

Ξεκινώντας σημειολογικά στην Ορεστιάδα – την πόλη που φέρει το όνομα του μυθικού Ορέστη – με την «Ορέστεια» του Αισχύλου, ήδη τα προηγούμενα χρόνια πραγματοποιήθηκαν παραστάσεις και με τα τρία έργα της αριστουργηματικής τριλογίας, «Αγαμέμνων», «Χοηφόροι» και «Ευμενίδες».

Φέτος, μετά από τις αναγκαστικές διαδοχικές παύσεις εξ αιτίας της πανδημίας, το Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος επανέρχεται, συνεχίζοντας την εξερεύνηση μιας συναρπαστικής διαδρομής: του θεού ΔΙΟΝΥΣΟΥ στις «Βάκχες» του Ευριπίδη.

Το Εργαστήρι απευθύνεται σε ενήλικες και οι συναντήσεις πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή, αρχής γενομένης από την προσεχή Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ.

Πληροφορίες / Δηλώσεις συμμετοχής:
τηλ. 2552028280
Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ
Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, Ορέστου 76
www.dionysos-net.gr | fb: Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ

Πείτε μας την γνώμη σας

* Το όνομα, το email και το σχόλιο είναι υποχρεωτικά.

Εισαγωγικό Σημείωμα

Στη Νέα Ορεστιάδα, από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας που αρχικά δημιουργήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης και από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 αποτελούσε τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας. Στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 2004) οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, προχώρησαν σε νέες δημιουργικές κινήσεις ιδρύοντας τον ΔΙΟΝΥΣΟ, που με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα την πόλη της Ν. Ορεστιάδας, αναπτύσσει την πρότυπη και πολύπλευρη δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση κυρίως μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά. Φυσικά το υπάρχον Θεατρικό Εργαστήρι της Ν. Ορεστιάδας αποτελεί το "θεμέλιο λίθο" στη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Αρχείο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…

Η νέα σελίδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Ενημερώνεται συνεχώς με νέα για τη δραστηριότητα και τις παραστάσεις. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και με αρχειακό υλικό από την ιστορία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Παλαιότερα θέματα στο... πρώην blog