Τα παιδικά θεατρικά εργαστήρια και η εφηβική ομάδα παρουσιάζουν…

Τριήμερο θεατρικών παραστάσεων από τις παιδικές και τις εφηβικές ομάδες του ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Άλλη μια δημιουργική χρονιά ολοκληρώνεται φέτος με τη λήξη της θεατρικής σεζόν, και τα παιδιά από τα παιδικά θεατρικά εργαστήρια και τις εφηβικές ομάδες του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ είναι έτοιμα να παρουσιάσουν στο θεατρόφιλο κοινό της περιοχής τις παραστάσεις τους.

Παρά τις εναλλασσόμενες παύσεις/ενάρξεις λειτουργίας των τελευταίων δύο χρόνων, με τα πολλά απρόβλεπτα που δημιούργησε η εξέλιξη της πανδημίας ατομικά αλλά και συνολικά, δεκάδες παιδιά κάθε ηλικίας συμμετείχαν και φέτος στο πρόγραμμα των θεατρικών εργαστηρίων (τμήματα θεατρικής παιδείας). Έφτασε η ώρα, λοιπόν, το αποτέλεσμα της δουλειάς τους να παρουσιαστεί σε ένα τριήμερο πρόγραμμα παραστάσεων τη Δευτέρα 20, την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 στο Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ.

Συγκεκριμένα,

– τη Δευτέρα 20/6 στις 7:00 μ.μ. θα παρουσιάσουν τις δουλειές τους τα μικρότερα παιδιά, προσχολικής και νηπιακής ηλικίας με το μουσικοθεατρικό δρώμενο «Ζήτω τα Φρουτάκια». Στη συνέχεια, τα παιδιά των πρώτων τάξεων δημοτικού σχολείου παρουσιάζουν τη μαθητική επιθεώρηση “Άρες, Μάρες και Τρελάρες” του Αντώνη Δελώνη, ενώ ακολουθούν οι διασκευές των έργων του Αριστοφάνη “Πλούτος” και “Ειρήνη” από τα μεγαλύτερα παιδιά δημοτικού σχολείου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

– την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22/6, στις 8:30 μ.μ., οι Εφηβικές Ομάδες ανεβάζουν το γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν “Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά” σε θεατρική διασκευή του Γ. Καλατζόπουλου. Μία πολιτική σάτιρα, διαχρονική και επίκαιρη, που αποκαλύπτει πως… ο βασιλιάς είναι γυμνός. Μόνο που δεν το βλέπει ούτε ο ίδιος, ούτε οι υποτακτικοί του, παρά μόνον τα αθώα και ανυστερόβουλα μάτια των παιδιών… Η είσοδος στις παραστάσεις των Εφηβικών Ομάδων είναι συμβολική στα 3 ευρώ για μικρούς και μεγάλους.

Με τη λήξη και της φετινής – ιδιαίτερων συνθηκών – περιόδου, ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους γονείς, τους συγγενείς, τους φίλους των παιδιών αλλά και στο θεατρόφιλο κοινό, να παραστούν στις τριήμερες Γιορτές Λήξης των παιδιών και να ενισχύσουν με την παρουσία τους τη δημιουργική τους προσπάθεια.

Πείτε μας την γνώμη σας

* Το όνομα, το email και το σχόλιο είναι υποχρεωτικά.

Εισαγωγικό Σημείωμα

Στη Νέα Ορεστιάδα, από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας που αρχικά δημιουργήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης και από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 αποτελούσε τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας. Στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 2004) οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, προχώρησαν σε νέες δημιουργικές κινήσεις ιδρύοντας τον ΔΙΟΝΥΣΟ, που με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα την πόλη της Ν. Ορεστιάδας, αναπτύσσει την πρότυπη και πολύπλευρη δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση κυρίως μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά. Φυσικά το υπάρχον Θεατρικό Εργαστήρι της Ν. Ορεστιάδας αποτελεί το "θεμέλιο λίθο" στη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Αρχείο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…

Η νέα σελίδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Ενημερώνεται συνεχώς με νέα για τη δραστηριότητα και τις παραστάσεις. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και με αρχειακό υλικό από την ιστορία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Παλαιότερα θέματα στο... πρώην blog