Οι Γαμπροί της Ευτυχίας σε «μίνι» περιοδεία πριν το Φεστιβάλ

Τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022 στα Ρίζια του Δήμου Ορεστιάδας είναι προγραμματισμένη η πρεμιέρα της νέας παραγωγής του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ με το έργο “Οι Γαμπροί της Ευτυχίας” των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη.

Η νέα θεατρική παραγωγή του ΔΙΟΝΥΣΟΥ, με την οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία στην περιοχή της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, επαναπρογραμματίστηκε σε νέες ημερομηνίες έπειτα από την αναγκαστική παύση δραστηριότητας της Ομάδας μετά την… επέλαση του κορονοϊού στους συντελεστές της. Έτσι, το νέο πρόγραμμα της “μίνι” θεατρικής περιοδείας έχει ως εξής:

– ΔΕΥΤΕΡΑ 22.08 – Ρίζια (20:30, στην αυλή του δημοτικού σχολείου) σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ορεστιάδας και τη συνεργασία της Τοπικής Κοινότητας Ριζίων και του Ε.Μ.Σ. Ριζίων
– ΤΡΙΤΗ 23.08 – Κορνοφωλιά (21:00, στην πλατεία) σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Σουφλίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022”
– ΤΕΤΑΡΤΗ 24.08 – Κυπρίνος (20:30, στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης) σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ορεστιάδας και τη συνεργασία της Τοπικής Κοινότητας Κυπρίνου
– ΠΕΜΠΤΗ 25.08 – Αμόριο (21:00, στην πλατεία) σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Σουφλίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022”.

Σε όλες τις παραστάσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ακολουθεί η διοργάνωση του 23ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας (28.08-04.09) στην έναρξη του οποίου θα παρουσιαστεί εκτός συναγωνισμού η παράσταση “Οι Γαμπροί της Ευτυχίας”, κι έπειτα μία ακόμη σειρά παραστάσεων το Σεπτέμβριο στο Νεοχώρι (06.09), το Σουφλί (07.09) και τα Αμπελάκια (09.09).

Η Ταυτότητα της Παράστασης
“Οι Γαμπροί της Ευτυχίας”, Ν. Τσιφόρου – Π. Βασιλειάδη
Σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια: Άκης Τσονίδης
Σκηνικά, επιμέλεια κοστουμιών: Νίκος Πατούνας
Κοστούμια: η Θεατρική Ομάδα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Φωτεινή Κασαπίδη
Παίζουν: Σούλα Αναγνωστοπούλου, Σούλα Αρχοντούδη, Ιορδάνης Βροχίδης, Αργυρώ Καρλιώτη, Στάθης Μιχαηλίδης, Χρύσα Παπαδημητρίου, Νίκος Πατούνας, Ξένη Τσολακίδου και ο Άκης Τσονίδης

Πείτε μας την γνώμη σας

* Το όνομα, το email και το σχόλιο είναι υποχρεωτικά.

Εισαγωγικό Σημείωμα

Στη Νέα Ορεστιάδα, από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας που αρχικά δημιουργήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης και από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 αποτελούσε τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας. Στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 2004) οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, προχώρησαν σε νέες δημιουργικές κινήσεις ιδρύοντας τον ΔΙΟΝΥΣΟ, που με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα την πόλη της Ν. Ορεστιάδας, αναπτύσσει την πρότυπη και πολύπλευρη δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση κυρίως μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά. Φυσικά το υπάρχον Θεατρικό Εργαστήρι της Ν. Ορεστιάδας αποτελεί το "θεμέλιο λίθο" στη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Αρχείο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…

Η νέα σελίδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Ενημερώνεται συνεχώς με νέα για τη δραστηριότητα και τις παραστάσεις. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και με αρχειακό υλικό από την ιστορία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Παλαιότερα θέματα στο... πρώην blog