Στη Θεσσαλονίκη «οι Γαμπροί της Ευτυχίας»

Η Θεσσαλονίκη είναι ο επόμενος – και τελευταίος “εκτός έδρας” – σταθμός της παράστασης “Οι Γαμπροί της Ευτυχίας” των Τσιφόρου-Βασιλειάδη, από το Θεατρικού Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ. Η παράσταση προσκλήθηκε να παρουσιαστεί εκτός συναγωνισμού στην τελετή λήξης του 2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Θερμαϊκού, που πραγματοποιείται από τις 26 Οκτωβρίου έως και τις 2 Νοεμβρίου 2022, στο “Αμφιθέατρο ΚΑΠΠΑ 2000”, Παραλία Περαίας, Δήμος Θερμαϊκού, με ώρα έναρξης 20:00 και είσοδο ελεύθερη. Πρόκειται για μία συνδιοργάνωση της Θεατρικής Ομάδας «Φύρδην Μίγδην» Συλλόγου Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας, του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ – Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Θερμαϊκού και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης – Thessaloniki Travel. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα της τελετής λήξης περιλαμβάνει:

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου – 20:00
– Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ με το έργο «Οι Γαμπροί της Ευτυχίας» των Νίκου Τσιφόρου & Πολύβιου Βασιλειάδη, σε σκηνοθεσία Άκη Τσονίδη (εκτός συναγωνισμού)
– Αφιέρωμα στο ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΙΑΤΑ
– Μουσικό δρώμενο με ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ του Εθελοντικού Συμβουλευτικού Σταθμού Ενημέρωσης και Υποστήριξης Εφήβων και των Οικογενειών τους
– ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

Οι Γαμπροί της Ευτυχίας” ολοκλήρωσαν την καλοκαιρινή περιοδεία τους σε εξωτερικούς χώρους και στο Φεστιβάλ της Ορεστιάδας, συνέχισαν την πορεία τους με παραστάσεις “εκτός έδρας” (Διδυμότειχο 9/10, Αλεξανδρούπολη για το Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Έβρου ΣυνεχίΖΩ 16/10, Θεσσαλονίκη 2/11), και θα επιστρέψουν στο “σπίτι” τους, στο Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ για παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 19 Νοεμβρίου μέχρι το τέλος του έτους.

Η Ταυτότητα της Παράστασης
“Οι Γαμπροί της Ευτυχίας”, Νίκου Τσιφόρου & Πολύβιου Βασιλειάδη
Ένας… κρεατέμπορας, ο Βαγγέλης, πασχίζει να παντρέψει τη γεροντοκόρη και ιδιότροπη αδελφή του Ευτυχία με το συνεργάτη του Κλεομένη, ώστε να μπορέσει κι αυτός με τη σειρά του, επιτέλους, να πάρει τη Λίνα, με την οποία είναι αρραβωνιασμένος οκτώ ολόκληρα χρόνια. Η αθώα ανιψιά Γιούλα γοητεύει τον Κλεομένη, η μοδιστρούλα Σόφη περιμένει το γάμο που της έταξε ο Κούλης, ο Χαρίλαος τραγουδάει «πρωίαν σε είδα» ξαναβρίσκοντας το νεανικό του έρωτα και η τουρίστρια Ζιζή απολαμβάνει τις διακοπές της στην Ύδρα… Μια ιστορία που έρχεται από μια άλλη Ελλάδα νοσταλγική, με άλλες αξίες και ήθη. Πρόκειται για το θεατρικό έργο στο οποίο βασίστηκε αργότερα το σενάριο της ομώνυμης ταινίας με σπουδαίους πρωταγωνιστές, η οποία σημείωσε τεράστια επιτυχία στην εποχή της.

Σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια: Άκης Τσονίδης
Σκηνικά, επιμέλεια κοστουμιών: Νίκος Πατούνας
Κοστούμια: η Θεατρική Ομάδα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Φωτεινή Κασαπίδη

Παίζουν:
Αρχοντούδη Σούλα – Λίνα
Βροχίδης Ιορδάνης – Χαρίλαος
Καρλιώτη Αργυρώ – Ευτυχία
Μιχαηλίδης Στάθης – Κούλης
Παπαδημητρίου Χρύσα – Γιούλα
Πατούνας Νίκος – Κλεομένης
Τσολακίδου Ξένη – Σόφη, Ζιζή
και ο Άκης Τσονίδης – Βαγγέλης

Πείτε μας την γνώμη σας

* Το όνομα, το email και το σχόλιο είναι υποχρεωτικά.

Εισαγωγικό Σημείωμα

Στη Νέα Ορεστιάδα, από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας που αρχικά δημιουργήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης και από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 αποτελούσε τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας. Στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 2004) οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, προχώρησαν σε νέες δημιουργικές κινήσεις ιδρύοντας τον ΔΙΟΝΥΣΟ, που με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα την πόλη της Ν. Ορεστιάδας, αναπτύσσει την πρότυπη και πολύπλευρη δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση κυρίως μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά. Φυσικά το υπάρχον Θεατρικό Εργαστήρι της Ν. Ορεστιάδας αποτελεί το "θεμέλιο λίθο" στη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Αρχείο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…

Η νέα σελίδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Ενημερώνεται συνεχώς με νέα για τη δραστηριότητα και τις παραστάσεις. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και με αρχειακό υλικό από την ιστορία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Παλαιότερα θέματα στο... πρώην blog