Τριήμερη Γιορτή Θεάτρου στο υπαίθριο θέατρο

Για τη λήξη της τρέχουσας θεατρικής σεζόν, τα Παιδικά Θεατρικά Εργαστήρια, οι Εφηβικές Ομάδες και η Κεντρική Σκηνή του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ παρουσιάζουν τις παραστάσεις τους σε μία Τριήμερη Γιορτή Θεάτρου, στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Ορεστιάδας. «Επί σκηνής πάνω από 100 ηθοποιοί κάθε ηλικίας – από 3,5 ετών έως… όσο πάει – σε ένα τριήμερο. Γιορτάζουμε το Θέατρο στα 100ά γενέθλια της νεότερης & βορειότερης πόλης της Ελλάδας και στα 35α του Θεατρικού Εργαστηρίου της«, αναφέρουν οι διοργανωτές.

Συγκεκριμένα:

– την Τετάρτη 14.06.2023 στις 9 μ.μ.

η Κεντρική Σκηνή παρουσιάζει: «Ο Τσέχοφ… και οι άλλοι». Οι κωμωδίες του Άντον Παύλοβιτς Τσέχοφ «Το Φτάρνισμα», «Η Αρκούδα», «Η Επέτειος» και η «Πρόταση Γάμου». Σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια: Άκης Τσονίδης. Σκηνικά, Κοστούμια: Νίκος Πατούνας. Τεχνική Υποστήριξη: Δημήτρης Τριανταφυλλίδης. Παίζουν: Αγελαδαράκη Σταυρούλα, Βαμβακίδη Γεωργία, Βροχίδης Ιορδάνης, Γεροντίδου Μαρία, Γκουτσίδης Στέργιος, Εμμανουηλίδου Ξανθή, Μιχαηλίδης Στάθης, Μπάκα Ελένη, Μπέης Δημήτρης, Πατούνας Νίκος, Τουλούμπα Αλεξάνδρα και ο Άκης Τσονίδης.
Είσοδος: 7€ (μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, τριτέκνων) & 10€ (κανονικό). ΑΜΕΑ: Δωρεάν

– την Πέμπτη 15.06.2023 στις 9 μ.μ.

Οι παραστάσεις των παιδιών
– Προσχολικής ηλικίας & νηπίων: «Ζήτω τα φρουτάκια τα καλοκαιρινά»
– Α΄& Β΄ Δημοτικού: «Ειρήνη» του Αριστοφάνη
– Γ΄ & Δ΄ Δημοτικού: «Τρελή περιπέτεια στο παραμυθένιο δάσος»
– Ε΄& Στ΄ Δημοτικού: «Μονόπρακτες κωμωδίες»
Είσοδος: 3€ (Γονείς παιδιών, ΑΜΕΑ: Δωρεάν)

– την Παρασκευή 16.06.2023 στις 9 μ.μ.

οι Εφηβικές Ομάδες παιδιών Γυμνασίου και Λυκείου παρουσιάζουν νεοελληνικές κωμωδίες με γενικό τίτλο: «Κάθε εποχή κι η τρέλα της». Πρόκειται για τα μονόπρακτα των Δημήτρη Ψαθά και Δημήτρη Γιαννουκάκη: Οι Τρεις Όμορφες, Κατά Βάρος Διαθήκη, Ο Πιστολέρο, Ο Καινούριος Υπηρέτης, Οι Τρελοί της Εποχής, Ο Νευρικός Κύριος.
Είσοδος: 5€ (Γονείς παιδιών, ΑΜΕΑ: Δωρεάν)

Στις Παιδικές και Εφηβικές Ομάδες: Διδασκαλία, Σκηνοθεσία: Άκης Τσονίδης, Νίκος Πατούνας. Εμψυχωτές: Ξένη Τσολακίδου, Ιορδάνης Βροχίδης.

Πληροφορίες: 2552028280 | www.dionysos-net.gr | FACEBOOK: Θέατρο Διόνυσος | INSTAGRAM: dionysos_theater

 

Πείτε μας την γνώμη σας

* Το όνομα, το email και το σχόλιο είναι υποχρεωτικά.

Εισαγωγικό Σημείωμα

Στη Νέα Ορεστιάδα, από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας που αρχικά δημιουργήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης και από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 αποτελούσε τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας. Στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 2004) οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, προχώρησαν σε νέες δημιουργικές κινήσεις ιδρύοντας τον ΔΙΟΝΥΣΟ, που με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα την πόλη της Ν. Ορεστιάδας, αναπτύσσει την πρότυπη και πολύπλευρη δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση κυρίως μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά. Φυσικά το υπάρχον Θεατρικό Εργαστήρι της Ν. Ορεστιάδας αποτελεί το "θεμέλιο λίθο" στη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Αρχείο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…

Η νέα σελίδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Ενημερώνεται συνεχώς με νέα για τη δραστηριότητα και τις παραστάσεις. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και με αρχειακό υλικό από την ιστορία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Παλαιότερα θέματα στο... πρώην blog