«Το Ασχημόπαιδο» για μία μόνο παράσταση το Σάββατο 02.12.2023

Η Παιδική Σκηνή του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ παρουσιάζει για ΜΙΑ μόνο πάρασταση το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 7 το απόγευμα, «Το Αχημόπαιδο», στο Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ. Βασισμένο στο γνωστό παραμύθι του Χ. Κ. Άντερσεν «το Ασχημόπαπο», εξιστορείται η περιπετεια ενός παιδιού, του Λευτέρη, από τον εκφοβισμό, την κακοποίηση και την αδικία, ως τη συμπερίληψη, τη δικαίωση και τη λύτρωση.

Το Ασχημόπαιδο

κείμενο: Άκης Τσονίδης, Νίκος Πατούνας

σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια, κίνηση, χορογραφία: Άκης Τσονίδης

σκηνικά, κοστούμια: Νίκος Πατούνας

φωτισμοί, τεχνική υποστήριξη: Ιορδάνης Βροχίδης

Παίζουν, αλφαβητικά: Στέργιος Γκουτσίδης, Ηλίας Δολαπτσής, Στάθης Μιχαηλίδης, Δημήτρης Μωρίδης, Αλεξάνδρα Τουλούμπα. Ειδική συμμετοχή, ο Άκης Τσονίδης.

Πληροφορίες: Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ (Ορέστου 76, Ορεστιάδα), τηλ. 2552028280

 

 

Πείτε μας την γνώμη σας

* Το όνομα, το email και το σχόλιο είναι υποχρεωτικά.

Εισαγωγικό Σημείωμα

Στη Νέα Ορεστιάδα, από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας που αρχικά δημιουργήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης και από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 αποτελούσε τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας. Στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 2004) οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, προχώρησαν σε νέες δημιουργικές κινήσεις ιδρύοντας τον ΔΙΟΝΥΣΟ, που με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα την πόλη της Ν. Ορεστιάδας, αναπτύσσει την πρότυπη και πολύπλευρη δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση κυρίως μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά. Φυσικά το υπάρχον Θεατρικό Εργαστήρι της Ν. Ορεστιάδας αποτελεί το "θεμέλιο λίθο" στη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Αρχείο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…

Η νέα σελίδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Ενημερώνεται συνεχώς με νέα για τη δραστηριότητα και τις παραστάσεις. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και με αρχειακό υλικό από την ιστορία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ... Παλαιότερα θέματα στο... πρώην blog